badkamerwand zonder tegels

Sta jij ook regelmatig met een grove borstel of zelfs een oude tandenborstel de groeven tussen de badkamertegels te schrobben? Hier blijft het meeste vuil achter hangen, waardoor ze al snel geel uit kunnen slaan. Naast dat het er niet fraai uitziet, is het ook nog eens een hoop gedoe en je kunt bezig blijven met dit klusje. Maar wist je dat je ook een badkamerwand zonder tegels kunt uitkiezen? Eentje die naadloos is, zodat al het vuil er een stuk gemakkelijker vanaf gaat? Lees snel door om erachter te komen welke badkamerwand zonder voegen we bedoelen!

Badkamerwand zonder tegels

Je hebt vast wel eens van een gietvloer gehoord, wat een naadloze vloer is. Deze is volledig waterdicht en kan prima in de badkamer gebruikt worden. Maar hoe zit het dan met de wanden? Kun je die ook naadloos afwerken, zodat je nooit meer met de voegen te maken hebt? Maak kennis met beton ciré! Dit kan niet alleen op de vloer, maar ook op de wanden gemaakt worden. Beton ciré is een type wandafwerking die afkomstig is uit Frankrijk en welke al decennialang gebruikt wordt in Franse badkamers en keukens. Het is een betonstuc, dus je kunt je voorstellen dat dit keihard wordt en zeker tegen een stootje kan.

Makkelijk schoon te houden

De wandafwerking beton ciré wordt in meerdere, dunne lagen stuc aangebracht en vereist wat geduld. Je moet namelijk na elke laag meerdere uren wachten om het uit te laten harden. Alleen op die manier krijg je een waterdichte wand waar ook geen vuil tussen gaat zitten. Het resultaat is een prachtig gladde wand zonder naden of wandtegels. Denk je eens in hoe makkelijk je dit kunt schoonmaken! Je hoeft enkel met een poetsdoek en wat reiniger de oppervlakte schoon te maken, want doordat het geheel naadloos is blijft er geen doucheschuim of vuil hangen. Dit maakt dit type wandafwerking in de badkamer lekker onderhoudsarm, terwijl het er ontzettend stijlvol uitziet.

Meer voordelen van beton ciré

We snappen dat je na het lezen van het vorige stuk eigenlijk al overtuigd bent van beton ciré in de badkamer. Toch willen we je de andere voordelen niet onthouden, want deze zijn het benoemen meer dan waard. Zo is beton ciré vaak wat goedkoper dan het betegelen van je badkamer, omdat de prijs per vierkante meter lager ligt. Vooral als je alle wanden en wellicht de vloer van deze afwerking wilt voorzien, ben je waarschijnlijk goedkoper uit. Ook gaat deze afwerking jarenlang mee, dus zal je niet snel je badkamer hoeven te vernieuwen. En zoals met alles geldt: hoe beter jij omgaat met je spullen, des te langer ze mooi meegaan. Eens in de week een kleine poetsbeurt en jouw badkamer ziet er jarenlang piekfijn uit!

Wil jij nu graag beton ciré in jouw badkamer, maar wil je niet alles eruit slopen om van start te gaan? Vaak kunnen we met beton ciré gemakkelijk over de oorspronkelijke tegelwand heen werken. Vooraf beoordelen we de ondergrond om dit te controleren, maar de kans is zeer groot dat we direct aan de slag kunnen. Dat scheelt een hoop sloopwerk! Bel ons snel om een afspraak te maken. Je kunt natuurlijk ook altijd bij ons terecht voor meer info over beton ciré vloer en wand.