fbpx Skip to content

Duurzame gietvloer

Wanneer je een nieuwe vloer verlangt is de kans groot dat je je eerst goed zal oriënteren voordat je een keuze maakt. Wat zijn de opties, wat vind je mooi en welke vloer is het meest gebruiksvriendelijk? We vertellen je graag over onze duurzame gietvloer, dé circulaire gietvloer en welke elementen ervoor zorgen dat het zo milieuvriendelijk is. Zo ben je direct weer een stapje verder in het oriëntatieproces, waardoor je gemakkelijker een keuze kunt maken.

Offerte aanvragen

Jaar ervaring
0
Tevreden klanten
0 +
m2 voorzien van een perfecte vloer
0 +
Gudder Hadi
Gudder Hadi
25/10/2023
Ik ben ontzettend tevreden over de samenwerking met O-Design Gietvloeren. De ervaring was buitengewoon prettig en ik kan dit bedrijf zeker aanraden aan anderen. Hun toewijding, professionaliteit en uitstekende communicatie maakten het proces vlot en efficiënt. Dank je wel voor de geweldige samenwerking!
Soy-lin Bosch-fung
Soy-lin Bosch-fung
23/07/2023
O-design heeft een prachtige lavasteen gietvloer bij ons gegoten. Doordat het een familiebedrijf is, zijn de lijntjes heel kort en krijg je direct antwoord op al je vragen. Dank je wel dat jullie de planning voor ons hebben aangepast en hierdoor het weekend zelfs hebben doorgewerkt. Willem, je bent een vakman pur sang met het hart op de juiste plek.
maud aertsen
maud aertsen
15/03/2023
Hele mooie showroom, er wordt de tijd genomen en meegedacht, veel keuze en veel uitleg. Wij dachten epoxy te willen maar uiteindelijk lava gekozen. Meerdere bedrijven gezien en offertes vergeleken, o-design kan patronen / reliëf aanbrengen in lava, dat is meer arbeid, maar ontzettend mooi en zeer krasbestendig. Goede prijs / kwaliteit verhouding
Erik Vos
Erik Vos
19/01/2023
Top bedrijf met mooie producten en goede adviezen, zeker de moeite waard om de showroom te bezoeken.
Rob Verkerk
Rob Verkerk
13/11/2022
O-design Gietvloeren maakt het voor een klant heel eenvoudig. Prachtige showroom, duidelijke informatie, goede afspraken die nagekomen worden en bovenal topkwaliteit en topservice. Een aanwinst voor Apeldoorn!
Irma Hospers
Irma Hospers
24/10/2022
Na zeer gedegen onderzoek gelukkig bij O-Design terecht gekomen. Wat een vakmensen daar zeg! We hebben verschillende zaken opties doorgesproken, hoe moet de cement dekvloer worden afgewerkt, stookprotocol, welk materiaal past het beste etc. Uiteindelijk hebben Willem (eigenaar) en Taylor de microcement vloer (kleur buitenkant van wit ei) van ruim 80 m2 aangebracht. Ze komen een aantal keren terug want de tussen lagen moeten hard worden, geschuurd, opbrengen etc. Heel erg netjes afgeleverd en werkelijk waar geweldig resultaat. Ik hoop dat we er veel plezier van hebben. We maken ons in elk geval geen zorgen als er iets met de vloer is, Willem lost het in ieder geval op :-).
Peter Werther
Peter Werther
11/08/2022
Onze hele beneden verdieping laten egaliseren na van Willem een goede tip te hebben gekregen over het plaatsen van vloerverwarming. Vloer is nu echt strak en er werd heel netjes en snel gewerkt.
Anne Cleij - de Raadt
Anne Cleij - de Raadt
25/06/2022
Ontzettend fijne ervaring met O-Design, het contact met Willem verloopt snel en prettig! Wij zijn erg blij met het strakke resultaat en door vakmensen aangebracht.
at eazzie
at eazzie
18/05/2022
Wij hebben in de badkamer de muren van beton cire en de vloer van betonlook laten maken O-design denkt in oplossingen, zijn vakkundig en flexibel. De projectmatige werk stijl is zeer gewaardeerd en zorgt voor de afgesproken oplever datum. Bovenal ze staan achter hun prachtige produkt en doen er alles aan om het te laten ‘shinen’

Waarom kiezen voor O-Design?

In drie stappen naar een nieuwe vloer of wand

1

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan via onze website of plan een terugbelverzoek in zodat wij een offerte voor je kunnen maken

2

Afspraak inplannen

We komen graag even langs om de ruimte te bekijken en de laatste zaken en wensen te bespreken

3

Start werkzaamheden

Zodra de offerte definitief is plannen we een datum in om te kunnen starten met de werkzaamheden

Benieuwd naar de kosten?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Duurzame gietvloeren

Het voordeel van gietvloeren is dat ze ontzettend lang meegaan. De enorme levensduur van een circulaire gietvloer is bijna niet te evenaren, wat betekent dat je hier bijna je hele leven mee zou kunnen doen. Tijdens het maken van de gietvloer wordt er precies zoveel materiaal gemaakt als wat er nodig is, waardoor je niet met restjes vloer komt te zitten. Dit kan natuurlijk bij houten vloeren of pvc-vloeren wel zo zijn. Als de vloer eenmaal ligt kun je er tientallen jaren mee vooruit. Eens in de zoveel tijd zou deze – net als andere typen vloeren – wat onderhoud kunnen gebruiken in de vorm van een vernieuwde toplaag, maar daar blijft het bij. Ook zijn veel gietvloeren tegenwoordig recyclebaar, waardoor ze weer voor een nieuwe vloer gebruikt kunnen worden. Hierdoor hoef je geen materiaal weg te gooien op den duur en hoef je er ook voor een lange tijd niet naar om te kijken.

Samenwerking met Remmers

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor ons. Een samenwerking met een duurzame leverancier kon dus niet uitblijven. Wij werken graag samen met Remmers, een milieubewuste leverancier die – net als wij – graag werkt met ecologische materialen. Als specialist in bouwproducten dragen ze graag de verantwoordelijkheid die past bij een duurzame vorm van ondernemen.

Zij hebben Cerezo ontwikkeld, een kunstharsvloer welke enkel gemaakt wordt van milieuvriendelijke materialen. Het is een multi-inzetbare vloer die zowel thuis als zakelijk gebruikt kan worden. Voor elk type gebruik is er een juiste circulaire gietvloer beschikbaar, welke volledig afgestemd is op de belasting en functie van de vloer. Zo weet jij zeker dat de gekozen vloer er jarenlang piekfijn uitziet en hoef je er voor een lange tijd niet naar om te kijken. Ook deze vloeren kun je in alle mogelijke kleuren van de RAL- of NCS-waaier kiezen, dus eigenlijk is er geen reden om niet voor deze ultra-duurzame variant te gaan.

‘Cradle to Cradle’ certificaat

Wat maakt een duurzame gietvloer ook circulair? De Cerezo-vloer draagt met trots het keurmerk ‘Cradle to Cradle’, wat vergeleken kan worden met ‘upcycling’. Je maakt van het materiaal dus een nieuw iets wat net zo goed of zelfs beter is. Hierbij is het de bedoeling dat er geen enkel deeltje van het gebruikte materiaal verloren gaat, wat soms bij recycling wel het geval is. Er mag totaal geen waarde verloren gaan bij het hergebruiken van de grondstoffen, waardoor het een stap verder gaat dan ‘slechts’ recyclen.

Waarom een duurzame gietvloer van O-Design?

Veel bedrijven kunnen een gietvloer bij jou thuis maken of een wand stucen, maar kunnen ze dit ook perfect doen? Als jij geen genoegen neemt met een gemiddelde gietvloer of wandafwerking en enkel het beste in huis zou willen hebben, dan kun je bij O-Design terecht.

Offerte aanvragen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je! Liever eerst even kennismaken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn.