Skip to content

Duurzame gietvloer

Wanneer je een nieuwe vloer verlangt is de kans groot dat je je eerst goed zal oriënteren voordat je een keuze maakt. Wat zijn de opties, wat vind je mooi en welke vloer is het meest gebruiksvriendelijk? We vertellen je graag over onze duurzame gietvloer, dé circulaire gietvloer en welke elementen ervoor zorgen dat het zo milieuvriendelijk is. Zo ben je direct weer een stapje verder in het oriëntatieproces, waardoor je gemakkelijker een keuze kunt maken.

Duurzame gietvloer

Waarom O-Design?

Veel bedrijven kunnen een gietvloer bij jou thuis maken of een wand stucen, maar kunnen ze dit ook perfect doen? Als jij geen genoegen neemt met een gemiddelde gietvloer of wandafwerking en enkel het beste in huis zou willen hebben, dan kun je bij O-Design terecht. Daarnaast regelen wij alles van A tot Z voor jouw vloer of wand! Dus ook de vloerverwarming, verwijderen van oude wand- of vloerafwerking, niets is voor ons te gek.

In drie stappen naar een nieuwe vloer of wand

1

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan via onze website of plan een terugbelverzoek in zodat wij een offerte voor je kunnen maken

2

Afspraak inplannen

We komen graag even langs om de ruimte te bekijken en de laatste zaken en wensen te bespreken

3

Start werkzaamheden

Zodra de offerte definitief is plannen we een datum in om te kunnen starten met de werkzaamheden

ScratchnoMore

Wij zijn officieel ScratchnoMore dealer. Altijd 5% korting op ScratchnoMore producten

Garantie

Wij zijn lid van de NOA Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven

Showroom

Wij hebben een showroom in Apeldoorn waar je welkom bent voor meer informatie

Ervaring

Meer dan 30 jaar ervaring in het leggen van vloeren met eigen applicatie teams

Duurzame gietvloeren

Het voordeel van gietvloeren is dat ze ontzettend lang meegaan. De enorme levensduur van een circulaire gietvloer is bijna niet te evenaren, wat betekent dat je hier bijna je hele leven mee zou kunnen doen. Tijdens het maken van de gietvloer wordt er precies zoveel materiaal gemaakt als wat er nodig is, waardoor je niet met restjes vloer komt te zitten. Dit kan natuurlijk bij houten vloeren of pvc-vloeren wel zo zijn. Als de vloer eenmaal ligt kun je er tientallen jaren mee vooruit. Eens in de zoveel tijd zou deze – net als andere typen vloeren – wat onderhoud kunnen gebruiken in de vorm van een vernieuwde toplaag, maar daar blijft het bij. Ook zijn veel gietvloeren tegenwoordig recyclebaar, waardoor ze weer voor een nieuwe vloer gebruikt kunnen worden. Hierdoor hoef je geen materiaal weg te gooien op den duur en hoef je er ook voor een lange tijd niet naar om te kijken.

Samenwerking met Remmers

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor ons. Een samenwerking met een duurzame leverancier kon dus niet uitblijven. Wij werken graag samen met Remmers, een milieubewuste leverancier die – net als wij – graag werkt met ecologische materialen. Als specialist in bouwproducten dragen ze graag de verantwoordelijkheid die past bij een duurzame vorm van ondernemen.

Zij hebben Cerezo ontwikkeld, een kunstharsvloer welke enkel gemaakt wordt van milieuvriendelijke materialen. Het is een multi-inzetbare vloer die zowel thuis als zakelijk gebruikt kan worden. Voor elk type gebruik is er een juiste circulaire gietvloer beschikbaar, welke volledig afgestemd is op de belasting en functie van de vloer. Zo weet jij zeker dat de gekozen vloer er jarenlang piekfijn uitziet en hoef je er voor een lange tijd niet naar om te kijken. Ook deze vloeren kun je in alle mogelijke kleuren van de RAL- of NCS-waaier kiezen, dus eigenlijk is er geen reden om niet voor deze ultra-duurzame variant te gaan.

‘Cradle to Cradle’ certificaat

Wat maakt een duurzame gietvloer ook circulair? De Cerezo-vloer draagt met trots het keurmerk ‘Cradle to Cradle’, wat vergeleken kan worden met ‘upcycling’. Je maakt van het materiaal dus een nieuw iets wat net zo goed of zelfs beter is. Hierbij is het de bedoeling dat er geen enkel deeltje van het gebruikte materiaal verloren gaat, wat soms bij recycling wel het geval is. Er mag totaal geen waarde verloren gaan bij het hergebruiken van de grondstoffen, waardoor het een stap verder gaat dan ‘slechts’ recyclen.

Duurzame Gietvloer

Wil je meer informatie over onze werkwijze, duurzame grondstoffen en materialen of over een gietvloer recyclen? Lees onze blog of bel ons voor een afspraak, dan vertellen we je er alles over!

Een offerte op maat nodig?

Gesloten wegens vakantie

Van 23 juli t/m 8 augustus zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Het is deze periode ook niet mogelijk om een afspraak te maken in de showroom.

Offerte aanvragen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je! Liever eerst even kennismaken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn.