Skip to content

Gietvloer en PVC

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe vloer en twijfel je tussen een gietvloer en PVC? Het zijn beide populaire vloertypes, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Als ervaren vloerspecialist vertelt O-Design je graag meer over de verschillen en kan je adviseren over welk vloertype het best geschikt is voor jouw specifieke toepassing.

Offerte aanvragen

0
Jaar ervaring
0 +
Tevreden klanten
0 +
m2 voorzien van een perfecte vloer
Irma Hospers
Irma Hospers
24/10/2022
Na zeer gedegen onderzoek gelukkig bij O-Design terecht gekomen. Wat een vakmensen daar zeg! We hebben verschillende zaken opties doorgesproken, hoe moet de cement dekvloer worden afgewerkt, stookprotocol, welk materiaal past het beste etc. Uiteindelijk hebben Willem (eigenaar) en Taylor de microcement vloer (kleur buitenkant van wit ei) van ruim 80 m2 aangebracht. Ze komen een aantal keren terug want de tussen lagen moeten hard worden, geschuurd, opbrengen etc. Heel erg netjes afgeleverd en werkelijk waar geweldig resultaat. Ik hoop dat we er veel plezier van hebben. We maken ons in elk geval geen zorgen als er iets met de vloer is, Willem lost het in ieder geval op :-).
Peter Werther
Peter Werther
11/08/2022
Onze hele beneden verdieping laten egaliseren na van Willem een goede tip te hebben gekregen over het plaatsen van vloerverwarming. Vloer is nu echt strak en er werd heel netjes en snel gewerkt.
Anne Cleij - de Raadt
Anne Cleij – de Raadt
25/06/2022
Ontzettend fijne ervaring met O-Design, het contact met Willem verloopt snel en prettig! Wij zijn erg blij met het strakke resultaat en door vakmensen aangebracht.
at eazzie
at eazzie
18/05/2022
Wij hebben in de badkamer de muren van beton cire en de vloer van betonlook laten maken O-design denkt in oplossingen, zijn vakkundig en flexibel. De projectmatige werk stijl is zeer gewaardeerd en zorgt voor de afgesproken oplever datum. Bovenal ze staan achter hun prachtige produkt en doen er alles aan om het te laten ‘shinen’
Nick Stöpler
Nick Stöpler
22/03/2022
Super nette vloer gelegd. Wat ik specifiek fijn vond, was dat Willem recht voor z’n raap is, en dingen uitlegt. Niet de standaard in vloerenland volgens mij.
Paul van der Heijden
Paul van der Heijden
22/03/2022
O-design geeft vakkundig advies en heeft een super strakke anti slip vloer in de garage gemaakt. Iemand die niet voor snel gaat maar, het beste resultaat. Een aanrader!
Gerrit Koetsier
Gerrit Koetsier
25/01/2022
wat een mooie winkel.ga zelf eens kijken zou ik zeggen

Waarom kiezen voor O-Design?

In drie stappen naar een nieuwe vloer of wand

1

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan via onze website of plan een terugbelverzoek in zodat wij een offerte voor je kunnen maken

2

Afspraak inplannen

We komen graag even langs om de ruimte te bekijken en de laatste zaken en wensen te bespreken

3

Start werkzaamheden

Zodra de offerte definitief is plannen we een datum in om te kunnen starten met de werkzaamheden

Benieuwd naar de kosten?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Gietvloer vs PVC

Hieronder belichten we kort de belangrijkste verschillen tussen een gietvloer en PVC:

Toepassingen: Gietvloeren zijn voor meer toepassingen geschikt dan PVC-vloeren. Als we kijken naar residentiele toepassingen, dan kun je zonder problemen een gietvloer door het hele huis leggen; ook in de badkamer. Een PVC-vloer is daar niet geschikt voor. Ook zijn gietvloeren vanwege hun hoge slijtvastheid ook toe te passen in zakelijke, commerciële en industriële ruimtes, zoals winkels, bedrijfshallen en werkplaatsen.

Naden: PVC wordt in banen geplaatst, waardoor je altijd met lasnaden te maken hebt. Dit in tegenstelling tot gietvloeren, welke een volledig naadloos oppervlak hebben. Een gietvloer is dan ook de beste keus voor mensen met huisstofmijtallergie.

Levensduur: Gietvloeren hebben een zeer hoge belastbaarheid en zijn vrijwel onverslijtbaar. Daardoor gaan ze vele jaren langer mee dan PVC-vloeren. Als duurzaamheid voor jou van belang is, dan is een gietvloer sowieso de beste keuze.

Hoe zit het met de kosten van gietvloeren en PVC?

Gietvloer of PVC, wat is goedkoper? Wanneer je alleen naar de initiële kosten van de aanschaf en installatie zou kijken, dan lijkt een PVC-vloer de voordeligste optie. Maar omdat een gietvloer veel langer mee gaat en dus niet zo snel aan vervanging toe is als een PVC-vloer, ben je op de lange termijn altijd voordeliger uit met een gietvloer. O-Design laat je graag zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van gietvloeren en kan tevens de kosten inzichtelijk maken. Kom gerust eens langs bij onze showroom in Apeldoorn om inspiratie op te doen of vraag direct een offerte aan voor een gietvloer. Dit is geheel vrijblijvend!

Waarom kiezen voor een O-Design?

O-Design specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het leggen van vloeren. Wij werken samen met verschillende gerenommeerde leveranciers, waardoor wij de zekerheid van een kwalitatief hoogwaardig product kunnen bieden. Bovendien kunnen wij het volledige proces van begin tot eind uit handen nemen. Van het egaliseren van de ondervloer tot de afwerking, als het op vloeren aankomt kun je alles met een gerust hart aan ons overlaten.

Offerte aanvragen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je! Liever eerst even kennismaken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn.