Skip to content

Gietvloer vs PVC

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe vloer en twijfel je tussen een gietvloer en PVC? Het zijn beide populaire vloertypes, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Als ervaren vloerspecialist vertelt O-Design je graag meer over de verschillen en kan je adviseren over welk vloertype het best geschikt is voor jouw specifieke toepassing.
PU Gietvloer

Waarom O-Design?

O-Design specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het leggen van vloeren. Wij werken samen met verschillende gerenommeerde leveranciers, waardoor wij de zekerheid van een kwalitatief hoogwaardig product kunnen bieden. Bovendien kunnen wij het volledige proces van begin tot eind uit handen nemen. Van het egaliseren van de ondervloer tot de afwerking, als het op vloeren aankomt kun je alles met een gerust hart aan ons overlaten.

In drie stappen naar een nieuwe vloer of wand

1

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan via onze website of plan een terugbelverzoek in zodat wij een offerte voor je kunnen maken

2

Afspraak inplannen

We komen graag even langs om de ruimte te bekijken en de laatste zaken en wensen te bespreken

3

Start werkzaamheden

Zodra de offerte definitief is plannen we een datum in om te kunnen starten met de werkzaamheden

ScratchnoMore

Wij zijn officieel ScratchnoMore dealer. Altijd 5% korting op ScratchnoMore producten

Garantie

Wij zijn lid van de NOA Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven

Showroom

Wij hebben een showroom in Apeldoorn waar je welkom bent voor meer informatie

Ervaring

Meer dan 30 jaar ervaring in het leggen van vloeren met eigen applicatie teams

Gietvloer vs PVC

Hieronder belichten we kort de belangrijkste verschillen tussen een gietvloer en PVC:

Toepassingen: Gietvloeren zijn voor meer toepassingen geschikt dan PVC-vloeren. Als we kijken naar residentiele toepassingen, dan kun je zonder problemen een gietvloer door het hele huis leggen; ook in de badkamer. Een PVC-vloer is daar niet geschikt voor. Ook zijn gietvloeren vanwege hun hoge slijtvastheid ook toe te passen in zakelijke, commerciële en industriële ruimtes, zoals winkels, bedrijfshallen en werkplaatsen.

Naden: PVC wordt in banen geplaatst, waardoor je altijd met lasnaden te maken hebt. Dit in tegenstelling tot gietvloeren, welke een volledig naadloos oppervlak hebben. Een gietvloer is dan ook de beste keus voor mensen met huisstofmijtallergie.

Levensduur: Gietvloeren hebben een zeer hoge belastbaarheid en zijn vrijwel onverslijtbaar. Daardoor gaan ze vele jaren langer mee dan PVC-vloeren. Als duurzaamheid voor jou van belang is, dan is een gietvloer sowieso de beste keuze.

Hoe zit het met de kosten van gietvloeren en PVC?

Gietvloer of PVC, wat is goedkoper? Wanneer je alleen naar de initiële kosten van de aanschaf en installatie zou kijken, dan lijkt een PVC-vloer de voordeligste optie. Maar omdat een gietvloer veel langer mee gaat en dus niet zo snel aan vervanging toe is als een PVC-vloer, ben je op de lange termijn altijd voordeliger uit met een gietvloer. O-Design laat je graag zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van gietvloeren en kan tevens de kosten inzichtelijk maken. Kom gerust eens langs bij onze showroom in Apeldoorn om inspiratie op te doen of vraag direct een offerte aan voor een gietvloer. Dit is geheel vrijblijvend!
PU Gietvloer

Benieuwd naar de kosten van een gietvloer?

Gesloten wegens vakantie

Van 23 juli t/m 8 augustus zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Het is deze periode ook niet mogelijk om een afspraak te maken in de showroom.

Offerte aanvragen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je! Liever eerst even kennismaken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn.