wand stucen

Wil je jouw muren strak afwerken én een unieke en artistieke uitstraling creëren? Dan is sierstucwerk de perfecte keuze! Maar wat houdt sierstucwerk precies in? In onze blog vertellen we je graag alles over een wand stucen door middel van sierstucwerk!

Wat is sierstucwerk?

Sierstucwerk, ook wel decoratief stucwerk genoemd, is een decoratieve afwerkingstechniek voor wanden en plafonds. Met sierstucwerk kunnen wij verschillende patronen, reliëfs en decoratieve elementen aanbrengen op de wanden en plafonds. Vroeger werd het voornamelijk gebruikt in historische gebouwen, kastelen en paleizen om de interieurs te verfraaien en indrukwekkende kunstwerken te creëren. Tegenwoordig heeft sierstucwerk ook zijn weg gevonden naar woonhuizen en bedrijfspanden!

Verschillende soorten sierstucwerk

Art Beton

Met Art Beton bieden we een verfijnde combinatie van kunst en stucwerk. Dit ambachtelijke stucwerk is geïnspireerd op de natuurlijke texturen en patronen van beton, maar met een artistieke twist. Art Beton kan ook aangebracht worden op vensterbanken, trappen, schouwen, meubels en zelfs sanitair. Het is ook geschikt in badkamers, het materiaal is waterdicht en schimmelbestendig.

Pure Beton

Voor de liefhebbers van een industriële uitstraling bieden we Pure Beton. Dit sierstucwerk heeft de authentieke look en feel van onbewerkt beton en brengt een stoer en robuust karakter in het interieur. Pure Beton is ook geschikt in badkamers, het materiaal is waterdicht en schimmelbestendig.

Metallic wandafwerking

Op zoek naar wandafwerking met een luxe uitstraling? Dan is onze Metallic wandafwerking een goede keuze, deze afwerking bevat echte metaaldeeltjes die een glinsterend effect creëren op de wanden. Doordat de metallic deeltjes reflecteren zorgt het voor een dynamisch spel van licht en schaduw op de wand. Metallic wandafwerking is bij O-Design beschikbaar in diverse tinten, zoals goud, koper, brons en aluminium. Deze wandafwerking is ook geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer.

Sierstucwerk laten aanbrengen

Het aanbrengen van sierstucwerk moet op de juiste manier worden uitgevoerd, dit vereist vakmanschap en ervaring. Het is een arbeidsintensief proces en vereist precisie en geduld om het gewenste resultaat te bereiken. Onze vakmannen zijn bedreven in het uitvoeren van sierstucwerk en kunnen het gewenste resultaat leveren. Wand stucen met sierstucwerk? Kies voor O-Design!

Wil je een wand stucen met sierstucwerk? Of wil je meer weten over de verschillende opties bekijken of goed advies ontvangen? Kom dan eens langs in onze showroom in Apeldoorn! We helpen je graag en voorzien je direct van de juiste informatie.