fbpx Skip to content

Waarom een vloeistofdichte vloer kiezen?

Een vloeistofdichte vloer is een slimme keuze voor verschillende omgevingen waarin de vloer blootgesteld wordt aan vloeistoffen, chemicaliën of andere substanties. Of het nu gaat om een bedrijfshal, een industriële locatie of zelfs een particuliere woning, een vloeistofdichte vloer is veilig en duurzaam. Bovendien biedt het tal van voordelen!

Voordelen van een vloeistofdichte vloer

 • Bescherming tegen lekkages: Een vloeistofdichte vloer voorkomt dat vloeistoffen in de onderliggende grond of de drainage terechtkomen. Dit voorkomt schade aan het milieu en mogelijke boetes of juridische problemen.
 • Gemakkelijk schoon te maken: Dankzij de naadloze afwerking is een vloeistofdichte vloer eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Vuil en vloeistoffen kunnen niet tussen de voegen ophopen.
 • Bestand tegen chemicaliën: Vloeistofdichte vloeren zijn bestand tegen agressieve stoffen, chemicaliën en zuren. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in industriële locaties en bedrijfshallen waar regelmatig met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt.
 • Duurzaamheid: Een vloeistofdichte vloer heeft een lange levensduur en vereist minder onderhoud dan andere vloerafwerkingen. Dit resulteert in lagere kosten op de lange termijn. Kortom, een duurzame investering!
 • Veiligheid: Vloeistofdichte vloeren kunnen worden afgewerkt met een antislip coating, waardoor de veiligheid op de werkvloer wordt verbeterd. Dit vermindert het risico op uitglijden en vallen.
 • Esthetische veelzijdigheid: Vloeistofdichte gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de gewenste esthetiek en stijl.
 • Milieuvriendelijk: Doordat het lekken van vloeistoffen voorkomen wordt draagt deze vloer bij aan een beter milieu. De kwaliteit van de onderliggende grond en het grondwater blijft optimaal.
 • Geluidsreductie: Vloeistofdichte vloeren kunnen geluidsabsorberende eigenschappen hebben, waardoor ze bijdragen aan een rustigere en meer comfortabele leef- of werkomgeving.

Vloeistofdichte gietvloeren O-design

 • Een lavasteen gietvloer is gemaakt van vulkanisch gesteente en biedt uitstekende vloeistofdichte eigenschappen. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat vloeistoffen niet kunnen doordringen, waardoor de vloer gemakkelijk schoon te maken is en de ondervloer beschermd blijft. Deze eigenschappen maken de lavasteen gietvloer ideaal voor ruimtes zoals keukens, industriële omgevingen en medische faciliteiten. Bovendien is de vloer ook bestand tegen chemicaliën en zuren.
 • Epoxy gietvloeren zijn zeer populair in industriële omgevingen vanwege hun uitstekende vloeistof bestendigheid. Ze worden gemaakt van epoxyharsen die zorgen voor een naadloos, hard en chemisch bestendig oppervlak. Epoxy gietvloeren zijn ideaal voor ruimtes en bedrijven waar gewerkt wordt met agressieve chemicaliën of zware vloeistof belasting.
 • Polyurethaan gietvloeren bieden ook een goede vloeistofdichtheid. Ze zijn flexibeler en elastischer dan epoxy vloeren, waardoor ze beter bestand zijn tegen mechanische belasting en temperatuurschommelingen. Polyurethaan gietvloeren zijn geschikt voor verschillende industriële toepassingen zoals woningen, winkels en kantoren.
Wat kunnen wij voor je betekenen?

Het is belangrijk om te weten dat de vloeistofdichtheid van een gietvloer niet alleen afhangt van het type materiaal, maar ook van de juiste installatie en afwerking. Het is raadzaam om een professioneel vloerspecialist te raadplegen om de juiste gietvloer te kiezen op basis van de specifieke behoeften en eisen. Wij helpen je daar graag bij!

Wil je meer weten over onze gietvloeren, de verschillende opties bekijken of goed advies ontvangen? Kom dan eens langs in onze showroom in Apeldoorn! We helpen je graag en voorzien je direct van de juiste informatie.

Jaar ervaring
0
Tevreden klanten
0 +
m2 voorzien van een perfecte vloer
0 +
Gudder Hadi
Gudder Hadi
25/10/2023
Ik ben ontzettend tevreden over de samenwerking met O-Design Gietvloeren. De ervaring was buitengewoon prettig en ik kan dit bedrijf zeker aanraden aan anderen. Hun toewijding, professionaliteit en uitstekende communicatie maakten het proces vlot en efficiënt. Dank je wel voor de geweldige samenwerking!
Soy-lin Bosch-fung
Soy-lin Bosch-fung
23/07/2023
O-design heeft een prachtige lavasteen gietvloer bij ons gegoten. Doordat het een familiebedrijf is, zijn de lijntjes heel kort en krijg je direct antwoord op al je vragen. Dank je wel dat jullie de planning voor ons hebben aangepast en hierdoor het weekend zelfs hebben doorgewerkt. Willem, je bent een vakman pur sang met het hart op de juiste plek.
maud aertsen
maud aertsen
15/03/2023
Hele mooie showroom, er wordt de tijd genomen en meegedacht, veel keuze en veel uitleg. Wij dachten epoxy te willen maar uiteindelijk lava gekozen. Meerdere bedrijven gezien en offertes vergeleken, o-design kan patronen / reliëf aanbrengen in lava, dat is meer arbeid, maar ontzettend mooi en zeer krasbestendig. Goede prijs / kwaliteit verhouding
Erik Vos
Erik Vos
19/01/2023
Top bedrijf met mooie producten en goede adviezen, zeker de moeite waard om de showroom te bezoeken.
Rob Verkerk
Rob Verkerk
13/11/2022
O-design Gietvloeren maakt het voor een klant heel eenvoudig. Prachtige showroom, duidelijke informatie, goede afspraken die nagekomen worden en bovenal topkwaliteit en topservice. Een aanwinst voor Apeldoorn!
Irma Hospers
Irma Hospers
24/10/2022
Na zeer gedegen onderzoek gelukkig bij O-Design terecht gekomen. Wat een vakmensen daar zeg! We hebben verschillende zaken opties doorgesproken, hoe moet de cement dekvloer worden afgewerkt, stookprotocol, welk materiaal past het beste etc. Uiteindelijk hebben Willem (eigenaar) en Taylor de microcement vloer (kleur buitenkant van wit ei) van ruim 80 m2 aangebracht. Ze komen een aantal keren terug want de tussen lagen moeten hard worden, geschuurd, opbrengen etc. Heel erg netjes afgeleverd en werkelijk waar geweldig resultaat. Ik hoop dat we er veel plezier van hebben. We maken ons in elk geval geen zorgen als er iets met de vloer is, Willem lost het in ieder geval op :-).
Peter Werther
Peter Werther
11/08/2022
Onze hele beneden verdieping laten egaliseren na van Willem een goede tip te hebben gekregen over het plaatsen van vloerverwarming. Vloer is nu echt strak en er werd heel netjes en snel gewerkt.
Anne Cleij - de Raadt
Anne Cleij - de Raadt
25/06/2022
Ontzettend fijne ervaring met O-Design, het contact met Willem verloopt snel en prettig! Wij zijn erg blij met het strakke resultaat en door vakmensen aangebracht.
at eazzie
at eazzie
18/05/2022
Wij hebben in de badkamer de muren van beton cire en de vloer van betonlook laten maken O-design denkt in oplossingen, zijn vakkundig en flexibel. De projectmatige werk stijl is zeer gewaardeerd en zorgt voor de afgesproken oplever datum. Bovenal ze staan achter hun prachtige produkt en doen er alles aan om het te laten ‘shinen’

Waarom kiezen voor O-Design?

In drie stappen naar een nieuwe vloer of wand

1

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan via onze website of plan een terugbelverzoek in zodat wij een offerte voor je kunnen maken

2

Afspraak inplannen

We komen graag even langs om de ruimte te bekijken en de laatste zaken en wensen te bespreken

3

Start werkzaamheden

Zodra de offerte definitief is plannen we een datum in om te kunnen starten met de werkzaamheden

Benieuwd naar de kosten?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je! Liever eerst even kennismaken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn.