vloeistofdichte vloer

Een vloeistofdichte vloer is een slimme keuze voor verschillende omgevingen waarin de vloer blootgesteld wordt aan vloeistoffen, chemicaliën of andere substanties. Of het nu gaat om een bedrijfshal, een industriële locatie of zelfs een particuliere woning, een vloeistofdichte vloer is veilig en duurzaam. Bovendien biedt het tal van voordelen!

Voordelen van een vloeistofdichte vloer

 • Bescherming tegen lekkages: Een vloeistofdichte vloer voorkomt dat vloeistoffen in de onderliggende grond of de drainage terechtkomen. Dit voorkomt schade aan het milieu en mogelijke boetes of juridische problemen.
 • Gemakkelijk schoon te maken: Dankzij de naadloze afwerking is een vloeistofdichte vloer eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Vuil en vloeistoffen kunnen niet tussen de voegen ophopen.
 • Bestand tegen chemicaliën: Vloeistofdichte vloeren zijn bestand tegen agressieve stoffen, chemicaliën en zuren. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in industriële locaties en bedrijfshallen waar regelmatig met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt.
 • Duurzaamheid: Een vloeistofdichte vloer heeft een lange levensduur en vereist minder onderhoud dan andere vloerafwerkingen. Dit resulteert in lagere kosten op de lange termijn. Kortom, een duurzame investering!
 • Veiligheid: Vloeistofdichte vloeren kunnen worden afgewerkt met een antislip coating, waardoor de veiligheid op de werkvloer wordt verbeterd. Dit vermindert het risico op uitglijden en vallen.
 • Esthetische veelzijdigheid: Vloeistofdichte gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de gewenste esthetiek en stijl.
 • Milieuvriendelijk: Doordat het lekken van vloeistoffen voorkomen wordt draagt deze vloer bij aan een beter milieu. De kwaliteit van de onderliggende grond en het grondwater blijft optimaal.
 • Geluidsreductie: Vloeistofdichte vloeren kunnen geluidsabsorberende eigenschappen hebben, waardoor ze bijdragen aan een rustigere en meer comfortabele leef- of werkomgeving.

Vloeistofdichte gietvloeren O-design

 • Een lavasteen gietvloer is gemaakt van vulkanisch gesteente en biedt uitstekende vloeistofdichte eigenschappen. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat vloeistoffen niet kunnen doordringen, waardoor de vloer gemakkelijk schoon te maken is en de ondervloer beschermd blijft. Deze eigenschappen maken de lavasteen gietvloer ideaal voor ruimtes zoals keukens, industriële omgevingen en medische faciliteiten. Bovendien is de vloer ook bestand tegen chemicaliën en zuren.
 • Epoxy gietvloeren zijn zeer populair in industriële omgevingen vanwege hun uitstekende vloeistof bestendigheid. Ze worden gemaakt van epoxyharsen die zorgen voor een naadloos, hard en chemisch bestendig oppervlak. Epoxy gietvloeren zijn ideaal voor ruimtes en bedrijven waar gewerkt wordt met agressieve chemicaliën of zware vloeistof belasting.
 • Polyurethaan gietvloeren bieden ook een goede vloeistofdichtheid. Ze zijn flexibeler en elastischer dan epoxy vloeren, waardoor ze beter bestand zijn tegen mechanische belasting en temperatuurschommelingen. Polyurethaan gietvloeren zijn geschikt voor verschillende industriële toepassingen zoals woningen, winkels en kantoren.
Wat kunnen wij voor je betekenen?

Het is belangrijk om te weten dat de vloeistofdichtheid van een gietvloer niet alleen afhangt van het type materiaal, maar ook van de juiste installatie en afwerking. Het is raadzaam om een professioneel vloerspecialist te raadplegen om de juiste gietvloer te kiezen op basis van de specifieke behoeften en eisen. Wij helpen je daar graag bij!

Wil je meer weten over onze gietvloeren, de verschillende opties bekijken of goed advies ontvangen? Kom dan eens langs in onze showroom in Apeldoorn! We helpen je graag en voorzien je direct van de juiste informatie.