soorten gietvloer

Een nieuwe vloer uitkiezen kan best een lastige keuze zijn. Misschien heb je al allerlei vloeren bekeken, de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en weet je het even niet meer. We willen het je graag makkelijk maken, door een gietvloer aan te raden. Gietvloeren zijn van nature duurzaam van karakter, wat betekent dat ze lang meegaan. Ze zijn makkelijk qua onderhoud en zijn waterdicht, waardoor ze in allerlei ruimtes gebruikt kunnen worden. De enige keuze die jij moet maken is welk type gietvloer je kiest. Lees hieronder de verschillende soorten gietvloeren die wij kunnen maken.

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer staat erom bekend dat hij keihard is. Dit maakt het vooral een geschikte vloer voor zakelijk of industrieel gebruik, als je bijvoorbeeld met zware wagens rond moet rijden in een magazijn. Ook kan dit type gietvloer prima gebruikt worden in parkeergarages of in vochtige ruimtes zoals bij een zwembad. Doordat deze bestand is tegen chemicaliën kun je deze soort gietvloer echt overal plaatsen.

PU Gietvloer

De PU gietvloer is de meest toegankelijke vloer voor thuisgebruik, omdat deze van kunsthars is gemaakt. Deze wordt naadloos gelegd, werkt fantastisch samen met vloerverwarming en is gemakkelijk schoon te maken. Doordat de vloer ietwat elastisch is zal je niet veel scheuren tegenkomen, ook niet als er dus een vloerverwarming onder ligt. Een klein nadeel is wel dat dit type vloer wat krasgevoelig is, maar dit kun je ontzettend makkelijk repareren zonder dat dit te zien is.

Decochip gietvloer

Een decochip gietvloer is een vloer die iets speelser oogt dan de andere gietvloeren. Deze vloer bevat namelijk meerdere kleuraccenten in de vorm van kleine ‘chips’, waardoor de uitstraling wat minder strak of steriel is. Je kunt het vergelijken met confetti, wat in verschillende groottes over de vloer geplaatst kan worden. Dit kan in allerlei kleuren gemaakt worden, waardoor je een hele feestelijke maar ook zakelijke sfeer kunt creëren.

Lavasteen gietvloer

De lavasteen gietvloer is een krasvrije, naadloze en waterdichte vloer. Deze gietvloer is gemaakt van een combinatie van kunsthars en lavasteengruis en is afkomstig uit Italië. Je kunt je voorstellen dat lavasteen ontzettend sterk materiaal is, aangezien dit het resultaat is van een vulkaanuitbarsting. Nadat de vloeibare en bloedhete lava uit de vulkaan geduwd wordt, koelt het af en hardt het uit. Het resultaat is een keihard gesteente. In combinatie met kunsthars, wat als bindmiddel fungeert, kunnen wij er een zeer strakke gietvloer van maken. Deze kun je in elke ruimte laten plaatsen, zelfs buiten of in de badkamer. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen van het gebruik van dit materiaal.

Gietvloer stijlen

Tot slot willen we je nog vertellen over de stijlen van de gietvloer. Je hebt nu voornamelijk gelezen over het materiaal, maar wist je dat je gietvloeren in ontzettend veel kleuren kunt laten maken? Bij een gietvloer denken mensen al snel aan een grijze, wellicht wat saaie vloer. Dit hoeft helemaal niet! We kunnen ook een gietvloer in een warme zandtint aanbrengen of juist een stoere, donkere kleur. Zoek je juist een vloer met een marmerlook? Ook dat kunnen we voor je bewerkstelligen! Laat ons vooral je wensen weten, want er is meer mogelijk dan je zou denken. Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen in onze showroom, wellicht kom je iets gaafs tegen wat je direct in huis wilt halen!