fbpx Skip to content

Welke soorten gietvloeren zijn er?

Een nieuwe vloer uitkiezen kan best een lastige keuze zijn. Misschien heb je al allerlei vloeren bekeken, de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en weet je het even niet meer. We willen het je graag makkelijk maken, door een gietvloer aan te raden. Gietvloeren zijn van nature duurzaam van karakter, wat betekent dat ze lang meegaan. Ze zijn makkelijk qua onderhoud en zijn waterdicht, waardoor ze in allerlei ruimtes gebruikt kunnen worden. De enige keuze die jij moet maken is welk type gietvloer je kiest. Lees hieronder de verschillende soorten gietvloeren die wij kunnen maken.

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer staat erom bekend dat hij keihard is. Dit maakt het vooral een geschikte vloer voor zakelijk of industrieel gebruik, als je bijvoorbeeld met zware wagens rond moet rijden in een magazijn. Ook kan dit type gietvloer prima gebruikt worden in parkeergarages of in vochtige ruimtes zoals bij een zwembad. Doordat deze bestand is tegen chemicaliën kun je deze soort gietvloer echt overal plaatsen.

PU Gietvloer

De PU gietvloer is de meest toegankelijke vloer voor thuisgebruik, omdat deze van kunsthars is gemaakt. Deze wordt naadloos gelegd, werkt fantastisch samen met vloerverwarming en is gemakkelijk schoon te maken. Doordat de vloer ietwat elastisch is zal je niet veel scheuren tegenkomen, ook niet als er dus een vloerverwarming onder ligt. Een klein nadeel is wel dat dit type vloer wat krasgevoelig is, maar dit kun je ontzettend makkelijk repareren zonder dat dit te zien is.

Decochip gietvloer

Een decochip gietvloer is een vloer die iets speelser oogt dan de andere gietvloeren. Deze vloer bevat namelijk meerdere kleuraccenten in de vorm van kleine ‘chips’, waardoor de uitstraling wat minder strak of steriel is. Je kunt het vergelijken met confetti, wat in verschillende groottes over de vloer geplaatst kan worden. Dit kan in allerlei kleuren gemaakt worden, waardoor je een hele feestelijke maar ook zakelijke sfeer kunt creëren.

Lavasteen gietvloer

De lavasteen gietvloer is een krasvrije, naadloze en waterdichte vloer. Deze gietvloer is gemaakt van een combinatie van kunsthars en lavasteengruis en is afkomstig uit Italië. Je kunt je voorstellen dat lavasteen ontzettend sterk materiaal is, aangezien dit het resultaat is van een vulkaanuitbarsting. Nadat de vloeibare en bloedhete lava uit de vulkaan geduwd wordt, koelt het af en hardt het uit. Het resultaat is een keihard gesteente. In combinatie met kunsthars, wat als bindmiddel fungeert, kunnen wij er een zeer strakke gietvloer van maken. Deze kun je in elke ruimte laten plaatsen, zelfs buiten of in de badkamer. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen van het gebruik van dit materiaal.

Gietvloer stijlen

Tot slot willen we je nog vertellen over de stijlen van de gietvloer. Je hebt nu voornamelijk gelezen over het materiaal, maar wist je dat je gietvloeren in ontzettend veel kleuren kunt laten maken? Bij een gietvloer denken mensen al snel aan een grijze, wellicht wat saaie vloer. Dit hoeft helemaal niet! We kunnen ook een gietvloer in een warme zandtint aanbrengen of juist een stoere, donkere kleur. Zoek je juist een vloer met een marmerlook? Ook dat kunnen we voor je bewerkstelligen! Laat ons vooral je wensen weten, want er is meer mogelijk dan je zou denken. Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen in onze showroom, wellicht kom je iets gaafs tegen wat je direct in huis wilt halen!

Jaar ervaring
0
Tevreden klanten
0 +
m2 voorzien van een perfecte vloer
0 +
Gudder Hadi
Gudder Hadi
25/10/2023
Ik ben ontzettend tevreden over de samenwerking met O-Design Gietvloeren. De ervaring was buitengewoon prettig en ik kan dit bedrijf zeker aanraden aan anderen. Hun toewijding, professionaliteit en uitstekende communicatie maakten het proces vlot en efficiënt. Dank je wel voor de geweldige samenwerking!
Soy-lin Bosch-fung
Soy-lin Bosch-fung
23/07/2023
O-design heeft een prachtige lavasteen gietvloer bij ons gegoten. Doordat het een familiebedrijf is, zijn de lijntjes heel kort en krijg je direct antwoord op al je vragen. Dank je wel dat jullie de planning voor ons hebben aangepast en hierdoor het weekend zelfs hebben doorgewerkt. Willem, je bent een vakman pur sang met het hart op de juiste plek.
maud aertsen
maud aertsen
15/03/2023
Hele mooie showroom, er wordt de tijd genomen en meegedacht, veel keuze en veel uitleg. Wij dachten epoxy te willen maar uiteindelijk lava gekozen. Meerdere bedrijven gezien en offertes vergeleken, o-design kan patronen / reliëf aanbrengen in lava, dat is meer arbeid, maar ontzettend mooi en zeer krasbestendig. Goede prijs / kwaliteit verhouding
Erik Vos
Erik Vos
19/01/2023
Top bedrijf met mooie producten en goede adviezen, zeker de moeite waard om de showroom te bezoeken.
Rob Verkerk
Rob Verkerk
13/11/2022
O-design Gietvloeren maakt het voor een klant heel eenvoudig. Prachtige showroom, duidelijke informatie, goede afspraken die nagekomen worden en bovenal topkwaliteit en topservice. Een aanwinst voor Apeldoorn!
Irma Hospers
Irma Hospers
24/10/2022
Na zeer gedegen onderzoek gelukkig bij O-Design terecht gekomen. Wat een vakmensen daar zeg! We hebben verschillende zaken opties doorgesproken, hoe moet de cement dekvloer worden afgewerkt, stookprotocol, welk materiaal past het beste etc. Uiteindelijk hebben Willem (eigenaar) en Taylor de microcement vloer (kleur buitenkant van wit ei) van ruim 80 m2 aangebracht. Ze komen een aantal keren terug want de tussen lagen moeten hard worden, geschuurd, opbrengen etc. Heel erg netjes afgeleverd en werkelijk waar geweldig resultaat. Ik hoop dat we er veel plezier van hebben. We maken ons in elk geval geen zorgen als er iets met de vloer is, Willem lost het in ieder geval op :-).
Peter Werther
Peter Werther
11/08/2022
Onze hele beneden verdieping laten egaliseren na van Willem een goede tip te hebben gekregen over het plaatsen van vloerverwarming. Vloer is nu echt strak en er werd heel netjes en snel gewerkt.
Anne Cleij - de Raadt
Anne Cleij - de Raadt
25/06/2022
Ontzettend fijne ervaring met O-Design, het contact met Willem verloopt snel en prettig! Wij zijn erg blij met het strakke resultaat en door vakmensen aangebracht.
at eazzie
at eazzie
18/05/2022
Wij hebben in de badkamer de muren van beton cire en de vloer van betonlook laten maken O-design denkt in oplossingen, zijn vakkundig en flexibel. De projectmatige werk stijl is zeer gewaardeerd en zorgt voor de afgesproken oplever datum. Bovenal ze staan achter hun prachtige produkt en doen er alles aan om het te laten ‘shinen’

Waarom kiezen voor O-Design?

In drie stappen naar een nieuwe vloer of wand

1

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan via onze website of plan een terugbelverzoek in zodat wij een offerte voor je kunnen maken

2

Afspraak inplannen

We komen graag even langs om de ruimte te bekijken en de laatste zaken en wensen te bespreken

3

Start werkzaamheden

Zodra de offerte definitief is plannen we een datum in om te kunnen starten met de werkzaamheden

Benieuwd naar de kosten?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je! Liever eerst even kennismaken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn.