shutters raamdecoratie

Ben je op zoek naar de perfecte raambekleding, passend bij jouw interieurstijl? Shutters! Dit is een elegant, tijdloos én sfeervol raamdecoratie product. In onze showroom vind je nu ook shutters raamdecoratie van het merk Wehlton. Het is een mooie en efficiënte toevoeging in vrijwel ieder interieur. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van shutters? Wij vertellen je er graag alles over!

Wat is shutters raamdecoratie?

Shutters worden ook wel binnenluiken genoemd. De verstelbare horizontale lamellen kenmerken de shutters. Het is de perfecte raamdecoratie om zowel privacy te waarborgen als zonlicht te reguleren. Je kunt eenvoudig spelen met meer licht of juist minder licht. Shutters zijn zeer populair en verkrijgbaar in heel veel verschillende uitvoeringen en kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor verschillende maten en materialen. Hout is het meest voorkomende materiaal, maar ze kunnen ook gemaakt worden van kunststof of aluminium. De lamelbreedte bepaalt het uiterlijk van de shutters. Smalle lamellen worden vaak gebruikt in kleine ruimtes en brede lamellen in grote ruimtes. De shutters worden voor je op maat gemaakt, je kunt helemaal zelf bepalen hoe je ze wilt hebben.

Shutters van Wehlton

Shutters van het merk Wehlton zijn niet alleen praktisch, ze voegen in ieder interieur extra sfeer toe. De shutters zijn gemaakt van hout. Het hout stamt af van een snelgroeiende boom welke wel 10 tot 25 meter hoog kan worden. Het heeft een open nerf en is heel licht in gewicht. De brandwerende eigenschappen zijn beter dan die van de meeste hardhoutsoorten. Het wordt ook wel gebruikt voor het vervaardigen van fijn meubelwerk, diverse muziekinstrumenten en houtsnijwerk. Wehlton biedt een grote veelzijdigheid aan kleuren, afwerkingen en lamelmaten.

De voordelen van Wehlton shutters op een riijtje:

  • Ze kunnen precies op maat gemaakt worden en het kan toegepast worden op ieder soort raamtype. Van ronde ramen tot hoge ramen en van dakramen tot brede ramen.
  • Heb je behoefte aan privacy of een donkere ruimte? Afgesloten shutters kunnen een ruimte grotendeels afsluiten of verduisteren. Ideaal voor in de slaapkamer!
  • De shutters zijn eenvoudig te verstellen; je bepaalt zelf de manier en mate van lichtinval. Dit type raamdecoratie werkt ook perfect als zonwering.
  • Shutters zijn kindvriendelijk doordat ze geen koorden hebben maar een tilterstok of ‘clearview’. Een stuk veiliger. Bij de ‘clearview’ is de tilterstok weggewerkt, je bedient hierbij de lamellen door één lamel te bewegen waardoor de rest automatisch meebeweegt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat willen we natuurlijk ten alle tijden voorkomen.
  • Het schoonmaken van dit type raamdecoratie is easy. Eén voor één de lamellen schoonmaken? Dat is natuurlijk onbegonnen werk! Sluit de lamellen en maak alles in één keer schoon met een vochtige doek.

Wil je meer weten over shutters en de mogelijkheden? Maak een afspraak of kom eens langs in onze showroom. We adviseren je graag!