fbpx Skip to content

Wat kost een gietvloer?

Je hebt waarschijnlijk al veel over de voordelen van een gietvloer gelezen en hebt besloten dat deze vloer goed bij jouw woning of bedrijfspand past. Dan komen we aan bij de volgende vraag, namelijk: ‘Wat kost een gietvloer?’. Een logische vraag, maar het antwoord is helaas niet heel simpel. Hoe dat komt en waar je rekening mee moet houden bij een prijsindicatie van een gietvloer, dat leggen we je graag uit. Lees snel verder!

Kosten gietvloer
Helaas is het niet zo simpel om antwoord te geven op de vraag: ‘Wat kost een gietvloer?’ Dit komt omdat geen enkele gietvloer een vaste prijs heeft. De kosten van een gietvloer zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan factoren als hoeveel vierkante meter de vloer moet worden, welk materiaal er gebruikt wordt, wat voor ondervloer er ligt en welke kleur je zou wensen. Ook moet je kijken naar een eventuele egalisatie van de ondervloer, want je kunt niet altijd zomaar een gietvloer er overheen maken. Daarnaast moet er nog rekening gehouden worden met eventuele vloerverwarming en hoeveel lagen er nodig zijn in de betreffende ruimte. Kortom, het werkt dus even anders dan wanneer je een laminaatvloer koopt en deze gemakkelijk zelf kunt leggen.

Kosten gietvloer per m2
Als je een gietvloer vergelijkt met andere typen vloeren, dan zal het je opvallen dat de gietvloer ontzettend veel voordelen heeft. Deze is namelijk een stuk sterker dan bijvoorbeeld en houten vloer of laminaat en daarnaast makkelijker in gebruik dan pvc. Je zou dus kunnen zeggen dat de gietvloer een superieure vloer is ten opzichte van anderen. Precies om die reden is het ook een vrij kostbare vloer, zeker als je dit in een kleinere ruimte wilt laten plaatsen. Als je bijvoorbeeld aan het kijken bent voor een vloer in je woonkamer, is de gietvloer bijna altijd de meest kostbare variant. Dit komt omdat het materiaal ijzersterk is en ontzettend lang meegaat. Daarnaast moet het door een expert gemaakt en gelegd worden, zodat je een egale en naadloze vloer krijgt. Dit vereist een bepaald niveau van vakmanschap, wat niet zomaar iedereen kan doen. Uiteraard betaal je hier ook een deel voor.

Als je voor een gietvloer in je bedrijfspand kiest is het weer anders, omdat je dan vaak naar grotere oppervlakten kijkt. Dan kan een gietvloer ineens een stuk vergelijkbaarder worden wat betreft de kosten, omdat een specialist relatief minder lang bezig is per vierkante meter gietvloer. Wel kan het zo zijn dat je voor een bedrijfspand meer lagen van de gietvloer nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld met zware machines en materialen werkt, waardoor de vloer nóg meer tegen een stootje moet kunnen. De prijs van een gietvloer start vanaf zo’n vijfenzestig euro per vierkante meter, maar dat verschilt ook weer per leverancier.

Wil je nu graag een prijsindicatie van een bepaald type gietvloer en weet je om hoeveel vierkante meter het ongeveer gaat? Je kunt ons dan altijd bellen voor een prijsopgave, zodat wij je een indicatie kunnen geven. Uiteraard volgt een definitieve offerte altijd later pas, als jij jouw keuze voor een vloer gemaakt hebt.

Jaar ervaring
0
Tevreden klanten
0 +
m2 voorzien van een perfecte vloer
0 +
Gudder Hadi
Gudder Hadi
25/10/2023
Ik ben ontzettend tevreden over de samenwerking met O-Design Gietvloeren. De ervaring was buitengewoon prettig en ik kan dit bedrijf zeker aanraden aan anderen. Hun toewijding, professionaliteit en uitstekende communicatie maakten het proces vlot en efficiënt. Dank je wel voor de geweldige samenwerking!
Soy-lin Bosch-fung
Soy-lin Bosch-fung
23/07/2023
O-design heeft een prachtige lavasteen gietvloer bij ons gegoten. Doordat het een familiebedrijf is, zijn de lijntjes heel kort en krijg je direct antwoord op al je vragen. Dank je wel dat jullie de planning voor ons hebben aangepast en hierdoor het weekend zelfs hebben doorgewerkt. Willem, je bent een vakman pur sang met het hart op de juiste plek.
maud aertsen
maud aertsen
15/03/2023
Hele mooie showroom, er wordt de tijd genomen en meegedacht, veel keuze en veel uitleg. Wij dachten epoxy te willen maar uiteindelijk lava gekozen. Meerdere bedrijven gezien en offertes vergeleken, o-design kan patronen / reliëf aanbrengen in lava, dat is meer arbeid, maar ontzettend mooi en zeer krasbestendig. Goede prijs / kwaliteit verhouding
Erik Vos
Erik Vos
19/01/2023
Top bedrijf met mooie producten en goede adviezen, zeker de moeite waard om de showroom te bezoeken.
Rob Verkerk
Rob Verkerk
13/11/2022
O-design Gietvloeren maakt het voor een klant heel eenvoudig. Prachtige showroom, duidelijke informatie, goede afspraken die nagekomen worden en bovenal topkwaliteit en topservice. Een aanwinst voor Apeldoorn!
Irma Hospers
Irma Hospers
24/10/2022
Na zeer gedegen onderzoek gelukkig bij O-Design terecht gekomen. Wat een vakmensen daar zeg! We hebben verschillende zaken opties doorgesproken, hoe moet de cement dekvloer worden afgewerkt, stookprotocol, welk materiaal past het beste etc. Uiteindelijk hebben Willem (eigenaar) en Taylor de microcement vloer (kleur buitenkant van wit ei) van ruim 80 m2 aangebracht. Ze komen een aantal keren terug want de tussen lagen moeten hard worden, geschuurd, opbrengen etc. Heel erg netjes afgeleverd en werkelijk waar geweldig resultaat. Ik hoop dat we er veel plezier van hebben. We maken ons in elk geval geen zorgen als er iets met de vloer is, Willem lost het in ieder geval op :-).
Peter Werther
Peter Werther
11/08/2022
Onze hele beneden verdieping laten egaliseren na van Willem een goede tip te hebben gekregen over het plaatsen van vloerverwarming. Vloer is nu echt strak en er werd heel netjes en snel gewerkt.
Anne Cleij - de Raadt
Anne Cleij - de Raadt
25/06/2022
Ontzettend fijne ervaring met O-Design, het contact met Willem verloopt snel en prettig! Wij zijn erg blij met het strakke resultaat en door vakmensen aangebracht.
at eazzie
at eazzie
18/05/2022
Wij hebben in de badkamer de muren van beton cire en de vloer van betonlook laten maken O-design denkt in oplossingen, zijn vakkundig en flexibel. De projectmatige werk stijl is zeer gewaardeerd en zorgt voor de afgesproken oplever datum. Bovenal ze staan achter hun prachtige produkt en doen er alles aan om het te laten ‘shinen’

Waarom kiezen voor O-Design?

In drie stappen naar een nieuwe vloer of wand

1

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan via onze website of plan een terugbelverzoek in zodat wij een offerte voor je kunnen maken

2

Afspraak inplannen

We komen graag even langs om de ruimte te bekijken en de laatste zaken en wensen te bespreken

3

Start werkzaamheden

Zodra de offerte definitief is plannen we een datum in om te kunnen starten met de werkzaamheden

Benieuwd naar de kosten?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je! Liever eerst even kennismaken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn.