wat kost een gietvloer

Je hebt waarschijnlijk al veel over de voordelen van een gietvloer gelezen en hebt besloten dat deze vloer goed bij jouw woning of bedrijfspand past. Dan komen we aan bij de volgende vraag, namelijk: ‘Wat kost een gietvloer?’. Een logische vraag, maar het antwoord is helaas niet heel simpel. Hoe dat komt en waar je rekening mee moet houden bij een prijsindicatie van een gietvloer, dat leggen we je graag uit. Lees snel verder!

Kosten gietvloer
Helaas is het niet zo simpel om antwoord te geven op de vraag: ‘Wat kost een gietvloer?’ Dit komt omdat geen enkele gietvloer een vaste prijs heeft. De kosten van een gietvloer zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan factoren als hoeveel vierkante meter de vloer moet worden, welk materiaal er gebruikt wordt, wat voor ondervloer er ligt en welke kleur je zou wensen. Ook moet je kijken naar een eventuele egalisatie van de ondervloer, want je kunt niet altijd zomaar een gietvloer er overheen maken. Daarnaast moet er nog rekening gehouden worden met eventuele vloerverwarming en hoeveel lagen er nodig zijn in de betreffende ruimte. Kortom, het werkt dus even anders dan wanneer je een laminaatvloer koopt en deze gemakkelijk zelf kunt leggen.

Kosten gietvloer per m2
Als je een gietvloer vergelijkt met andere typen vloeren, dan zal het je opvallen dat de gietvloer ontzettend veel voordelen heeft. Deze is namelijk een stuk sterker dan bijvoorbeeld en houten vloer of laminaat en daarnaast makkelijker in gebruik dan pvc. Je zou dus kunnen zeggen dat de gietvloer een superieure vloer is ten opzichte van anderen. Precies om die reden is het ook een vrij kostbare vloer, zeker als je dit in een kleinere ruimte wilt laten plaatsen. Als je bijvoorbeeld aan het kijken bent voor een vloer in je woonkamer, is de gietvloer bijna altijd de meest kostbare variant. Dit komt omdat het materiaal ijzersterk is en ontzettend lang meegaat. Daarnaast moet het door een expert gemaakt en gelegd worden, zodat je een egale en naadloze vloer krijgt. Dit vereist een bepaald niveau van vakmanschap, wat niet zomaar iedereen kan doen. Uiteraard betaal je hier ook een deel voor.

Als je voor een gietvloer in je bedrijfspand kiest is het weer anders, omdat je dan vaak naar grotere oppervlakten kijkt. Dan kan een gietvloer ineens een stuk vergelijkbaarder worden wat betreft de kosten, omdat een specialist relatief minder lang bezig is per vierkante meter gietvloer. Wel kan het zo zijn dat je voor een bedrijfspand meer lagen van de gietvloer nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld met zware machines en materialen werkt, waardoor de vloer nóg meer tegen een stootje moet kunnen. De prijs van een gietvloer start vanaf zo’n vijfenzestig euro per vierkante meter, maar dat verschilt ook weer per leverancier.

Wil je nu graag een prijsindicatie van een bepaald type gietvloer en weet je om hoeveel vierkante meter het ongeveer gaat? Je kunt ons dan altijd bellen voor een prijsopgave, zodat wij je een indicatie kunnen geven. Uiteraard volgt een definitieve offerte altijd later pas, als jij jouw keuze voor een vloer gemaakt hebt.