fbpx Skip to content

Is een gietvloer duurzaam en recyclebaar?

Duurzaamheid is een steeds belangrijker element als het gaat om de inrichting van onze huizen. Niet alleen kijken we naar manieren om zo min mogelijk energie te verspillen door het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp, maar ook willen we dat onze inrichting zo min mogelijk schade aan de planeet toebrengt. Dit is natuurlijk een fantastische ontwikkeling en het is belangrijk om hier blijvend aandacht aan te schenken. Nu vraag je je misschien af of onze gietvloeren ook duurzaam zijn en of het mogelijk is om een gietvloer te recyclen. We leggen het graag aan je uit!

Is een gietvloer duurzaam?

We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen, want een gietvloer is een van de duurzaamste vloeren die er bestaat. Doordat deze secuur wordt aangebracht per meter, wordt er niet meer materiaal gebruikt dan er nodig is. We weten van tevoren precies welke afmetingen de ruimte bevat waar de gietvloer geplaatst wordt, dus wordt er niet meer materiaal gemaakt dan dat er gebruikt wordt. Daarnaast kan een gietvloer een leven lang meegaan, waardoor het ook een duurzame keuze is. Je kunt natuurlijk ook voor andere typen vloeren kiezen die qua materiaal wellicht beter voor het milieu zijn, maar als ze niet lang meegaan is het alsnog slecht voor onze planeet. Daarnaast kan het een kostbaar grapje worden als je om de zoveel jaar je vloer moet vervangen. Het materiaal van de gietvloer is ontzettend sterk en blijft lang mooi, waardoor je deze niet snel zal hoeven vervangen. Een gemiddelde gietvloer kan namelijk tot wel vijftig jaar meegaan! Zelfs na tientallen jaren hoef je de vloer niet te vervangen, maar kun je bijvoorbeeld enkel de toplaag vernieuwen voor een betere uitstraling. Je kunt dit vergelijken met het schuren en lakken van een houtvloer, zodat deze er weer stralend en als nieuw uitziet.

Tot slot willen we hieraan toevoegen dat een gietvloer isolerend werkt en gemakkelijk met water schoon te maken is. Vloerverwarming gaat perfect samen met een gietvloer en zorgt voor een egale verspreiding van de warmte in de kamer. Zo hoef je minder hard te stoken en verbruik je minder energie. Het schoonmaken van een gietvloer doe je gemakkelijk met een stofzuiger en een dweil met enkel wat lauw water. Alles bij elkaar is een gietvloer dus niet alleen goed om je energierekening laag te houden, maar je hebt dus ook geen chemische reinigingsmiddelen nodig!

Kun je een gietvloer recyclen?

Duurzaamheid en circulariteit gaan natuurlijk hand in hand. Kun je een gietvloer recyclen en kun je van oude materialen een nieuwe gietvloer maken? Sinds kort zijn er gietvloeren geproduceerd, waaronder van een leverancier van ons, die bestaan uit hernieuwbare grondstoffen. Deze mogen ook het ‘Cradle to Cradle’ keurmerk dragen, wat betekent dat je de gebruikte grondstoffen in zijn volledigheid kunt hergebruiken. Niet zomaar elk merk mag dit certificaat dragen, omdat het product aan strikte eisen moet voldoen. Producten en de productieprocessen worden getoetst en regelmatig gecontroleerd, zodat je verzekerd kunt zijn van een super duurzaam eindproduct. Cradle to Cradle betekent in de meest letterlijke zin; wieg tot wieg. Het doelt dus op een cirkel, waarbij alle materialen hergebruikt worden. Dit wordt ook wel gezien van een ultieme vorm van duurzaam ondernemen, wat nog een stapje verder gaat dan slechts je gietvloer recyclen. Het product is namelijk zodanig ontworpen om na gebruik opnieuw te gebruiken, iets waar wij als gietvloerenspecialist natuurlijk graag een onderdeel van zijn.

Wil je meer informatie over onze werkwijze, duurzame grondstoffen en materialen of over een gietvloer recyclen? Bel ons voor een afspraak, dan vertellen we je er alles over!

Jaar ervaring
0
Tevreden klanten
0 +
m2 voorzien van een perfecte vloer
0 +
Gudder Hadi
Gudder Hadi
25/10/2023
Ik ben ontzettend tevreden over de samenwerking met O-Design Gietvloeren. De ervaring was buitengewoon prettig en ik kan dit bedrijf zeker aanraden aan anderen. Hun toewijding, professionaliteit en uitstekende communicatie maakten het proces vlot en efficiënt. Dank je wel voor de geweldige samenwerking!
Soy-lin Bosch-fung
Soy-lin Bosch-fung
23/07/2023
O-design heeft een prachtige lavasteen gietvloer bij ons gegoten. Doordat het een familiebedrijf is, zijn de lijntjes heel kort en krijg je direct antwoord op al je vragen. Dank je wel dat jullie de planning voor ons hebben aangepast en hierdoor het weekend zelfs hebben doorgewerkt. Willem, je bent een vakman pur sang met het hart op de juiste plek.
maud aertsen
maud aertsen
15/03/2023
Hele mooie showroom, er wordt de tijd genomen en meegedacht, veel keuze en veel uitleg. Wij dachten epoxy te willen maar uiteindelijk lava gekozen. Meerdere bedrijven gezien en offertes vergeleken, o-design kan patronen / reliëf aanbrengen in lava, dat is meer arbeid, maar ontzettend mooi en zeer krasbestendig. Goede prijs / kwaliteit verhouding
Erik Vos
Erik Vos
19/01/2023
Top bedrijf met mooie producten en goede adviezen, zeker de moeite waard om de showroom te bezoeken.
Rob Verkerk
Rob Verkerk
13/11/2022
O-design Gietvloeren maakt het voor een klant heel eenvoudig. Prachtige showroom, duidelijke informatie, goede afspraken die nagekomen worden en bovenal topkwaliteit en topservice. Een aanwinst voor Apeldoorn!
Irma Hospers
Irma Hospers
24/10/2022
Na zeer gedegen onderzoek gelukkig bij O-Design terecht gekomen. Wat een vakmensen daar zeg! We hebben verschillende zaken opties doorgesproken, hoe moet de cement dekvloer worden afgewerkt, stookprotocol, welk materiaal past het beste etc. Uiteindelijk hebben Willem (eigenaar) en Taylor de microcement vloer (kleur buitenkant van wit ei) van ruim 80 m2 aangebracht. Ze komen een aantal keren terug want de tussen lagen moeten hard worden, geschuurd, opbrengen etc. Heel erg netjes afgeleverd en werkelijk waar geweldig resultaat. Ik hoop dat we er veel plezier van hebben. We maken ons in elk geval geen zorgen als er iets met de vloer is, Willem lost het in ieder geval op :-).
Peter Werther
Peter Werther
11/08/2022
Onze hele beneden verdieping laten egaliseren na van Willem een goede tip te hebben gekregen over het plaatsen van vloerverwarming. Vloer is nu echt strak en er werd heel netjes en snel gewerkt.
Anne Cleij - de Raadt
Anne Cleij - de Raadt
25/06/2022
Ontzettend fijne ervaring met O-Design, het contact met Willem verloopt snel en prettig! Wij zijn erg blij met het strakke resultaat en door vakmensen aangebracht.
at eazzie
at eazzie
18/05/2022
Wij hebben in de badkamer de muren van beton cire en de vloer van betonlook laten maken O-design denkt in oplossingen, zijn vakkundig en flexibel. De projectmatige werk stijl is zeer gewaardeerd en zorgt voor de afgesproken oplever datum. Bovenal ze staan achter hun prachtige produkt en doen er alles aan om het te laten ‘shinen’

Waarom kiezen voor O-Design?

In drie stappen naar een nieuwe vloer of wand

1

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan via onze website of plan een terugbelverzoek in zodat wij een offerte voor je kunnen maken

2

Afspraak inplannen

We komen graag even langs om de ruimte te bekijken en de laatste zaken en wensen te bespreken

3

Start werkzaamheden

Zodra de offerte definitief is plannen we een datum in om te kunnen starten met de werkzaamheden

Benieuwd naar de kosten?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je! Liever eerst even kennismaken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn.

Onze showroom is gesloten

Van 7 juni t/m 22 juni is onze showroom gesloten, het is dan niet mogelijk een afspraak te maken. Plan vooral een afspraak in na 22 juni, dan staan we graag weer voor je klaar!