gietvloer aanbrengen

Een gietvloer aanbrengen is een heel proces, we nemen je dan ook graag mee door het proces van het aanbrengen van een gietvloer. Of het nu gaat om een woonkamer, keuken, kantoor of commerciële ruimte, het is allemaal mogelijk bij O-Design.

Oriënteren en aankopen

De perfecte gietvloer uitzoeken begint uiteraard met oriënteren – inspiratie opdoen. In onze showroom kun je ideeën opdoen voor jouw project. Bekijk de verschillende stijlen, kleuren en patronen die we aanbieden. Weet je al wat je wilt? Onze adviseurs Sharlene en Lieneke staan klaar om je te helpen! We luisteren naar jouw wensen, beantwoorden je vragen en geven advies over de beste gietvloeroplossing. Nadat alles besproken is ontvang je een gedetailleerde offerte op maat. Hierin worden alle kosten, benodigde materialen en arbeid duidelijk vermeld. Op basis van de offerte kun je jouw keuze maken. Als je tevreden bent met de offerte en het ontwerpvoorstel, kun je de aankoop bevestigen. We zullen dan samen met jou een planning maken voor de uitvoering van het project.

Projectplanning

Het plannen van het gietvloerproject omvat het bepalen van de startdatum, de geschatte duur van het project en eventuele andere belangrijke zaken. Onze ervaren vakman Willem zal ervoor zorgen dat het project in overeenstemming is met jouw agenda en dat eventuele voorbereidingen, zoals het verplaatsen van meubels, op tijd worden geregeld.

Gietvloer aanbrengen: de uitvoering

De gietvloer aanbrengen, het proces begint met een grondige inspectie van de ruimte waar de gietvloer zal worden aangebracht. Willem evalueert de ondergrond, vochtigheidsniveaus en eventuele onvolkomenheden om ervoor te zorgen dat de basis geschikt is voor de gietvloer. De vervolgstap is het voorbereiden van de ondergrond. Dit omvat het egaliseren, reinigen en herstellen van eventuele schade. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond volledig droog is voordat we doorgaan, daarom voeren we altijd een vochtmeting uit. We streven naar een perfecte basis voor de gietvloer om duurzaamheid en esthetiek te waarborgen. Na de voorbereiding wordt een epoxy primer aangebracht om de hechting van de gietvloer te optimaliseren. Vervolgens wordt de basislaag, ofwel schraplaag aangebracht. Deze laag vormt de basis van de gietvloer en wordt zorgvuldig uitgesmeerd om een gelijkmatige en naadloze afwerking te garanderen. Met geavanceerde technieken kunnen we patronen, texturen en kleuren toevoegen. Of je nu kiest voor een moderne, minimalistische uitstraling of een meer gedurfde en artistieke stijl, de mogelijkheden zijn eindeloos. Na het aanbrengen van het ontwerp wordt de gietvloer afgewerkt met twee sterke laklagen. Deze toplaag zorgt niet alleen voor extra duurzaamheid, maar beschermt ook het ontwerp en de kleur tegen slijtage, krassen en verkleuring. De afwerking is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat jouw gietvloer er jarenlang als nieuw uitziet. Voordat we het project als voltooid beschouwen, voeren we een grondige inspectie uit om ervoor te zorgen dat alles perfect is. Pas wanneer we zeker zijn van de kwaliteit van het werk, beschouwen we het project als succesvol afgerond. We zorgen ervoor dat het proces soepel verloopt en dat de gietvloer met precisie wordt aangebracht.

Nazorg en onderhoudsinstructies

Na de voltooiing van het project ontvang je van ons gedetailleerde onderhoudsinstructies om ervoor te zorgen dat je gietvloer in optimale staat blijft. We bieden ook nazorg en ondersteuning voor eventuele vragen of problemen die zich kunnen voordoen na de installatie. Wij bieden 5 jaar garantie op onze producten!

Goed om rekening mee te houden: Het aanbrengen van een gietvloer duurt doorgaans van maandag t/m vrijdag, tussendoor kun je niet op de vloer lopen. Op zondag kun je er met sokken overheen lopen, de woensdag erna kan er bijvoorbeeld een keuken worden geplaatst. Dat betekent dat als de gietvloer op de begane grond wordt aangebracht, je een week niet op de desbetreffende locatie kunt zijn.

Gietvloer aanbrengen? Bij O-Design geloven we in transparantie, vakmanschap en klanttevredenheid. We begeleiden je graag door elke fase van het proces, van oriëntatie tot de uiteindelijke oplevering van jouw ideale gietvloer. Neem gerust contact op of kom eens langs in onze showroom in Apeldoorn! We helpen je graag en voorzien je direct van de juiste informatie.