beste gietvloer

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je woning of kantoor, is de kans groot dat je de term “gietvloer” bent tegengekomen. Gietvloeren zijn populair vanwege hun moderne uitstraling, duurzaamheid en veelzijdigheid. Toch gaan er verschillende verhalen rond over gietvloeren, denk aan, gebrek aan geluidsisolatie en snel last van scheuren in de vloer. Maar niets is minder waar! In deze blog vertellen we je meer over gietvloeren en het verschil in kwaliteit.

Gebrek aan geluidsisolatie

Dit vooroordeel over een gietvloer klopt dus niet! Je kunt onder een gietvloer een geluiddempende ondervloer leggen. Hierdoor komt de uiteindelijke vloer los te liggen van de betonconstructie. Daarnaast is een gietvloer een vloer die meebeweegt en dat heeft een positief effect op de contactgeluidreductie. Dit geeft namelijk een extra waarde van 4 dB.

Scheuren in de gietvloer

Polyurethaan vloeren zijn licht elastisch, waardoor ze niet snel scheuren, en epoxy gietvloeren zijn nog sterker en harder dan beton. We kunnen dus rustig stellen dat als je een gietvloer wil of hebt, deze niet zo makkelijk zal beschadigen of scheuren. Mocht het toch voorkomen dat er op een gegeven moment slijtage optreedt als gevolg van jarenlang intensief gebruik. Of dat er een scheur ontstaat. Dan kunnen wij de gietvloer repareren. Bovendien bieden wij bij O-design 5 jaar garantie tot na het aanbrengen van de gietvloer.

Kwaliteit en materiaalsoorten

De kwaliteit van een gietvloer afhangt van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het materiaal en de manier waarop de vloer is aangebracht. Hieronder lichten we een aantal gietvloeren en de daar bijbehorende materialen uit:

  • Epoxy gietvloer: Epoxy is een thermohardende kunststof die bekend staat om zijn extreme duurzaamheid en chemische bestendigheid. Epoxy gietvloeren zijn zeer sterk en kunnen goed tegen intensief gebruik, waardoor ze ook geschikt zijn voor commerciële ruimtes zoals winkels, fabrieken en magazijnen.
  • Polyurethaan gietvloer: Polyurethaan is een flexibelere kunststof dan epoxy en staat bekend om zijn goede slijtvastheid en elasticiteit. Polyurethaan gietvloeren zijn comfortabel om op te lopen en hebben een warmere uitstraling dan epoxy gietvloeren. Ze zijn ook beter bestand tegen krassen en UV-licht. Daarom zijn polyurethaan gietvloeren een populaire keuze voor woonruimtes, kantoren en commerciële ruimtes waar een esthetisch aantrekkelijke vloer gewenst is.
  • Lavasteen gietvloer: Een lavasteen gietvloer is afkomstig uit Italië en gemaakt van kunsthars en lavasteengruis. Lavasteen is een natuurlijk gesteente dat wordt gewonnen uit vulkanische gebieden. Het wordt vermalen tot fijne korrels en gemengd met een thermohardende kunsthars die bekend staat om zijn duurzaamheid en chemische bestendigheid. Lavasteen gietvloeren worden vaak gebruikt in commerciële en residentiële ruimtes waar een unieke, duurzame en esthetisch aantrekkelijke vloerafwerking gewenst is.

Bij o-design bieden we uitsluitend gietvloeren van A-merken aan. Bij ons staat kwaliteit voorop! Bovendien hebben we 30 jaar ervaring in ons vak en weten we hoe we een gietvloer op de juiste manier moeten aanbrengen. We streven naar een perfect eindresultaat!

De aanbrengmethode

Naast de kwaliteit van de materialen is het belang van de aanbrengmethode minstens zo belangrijk. Zelfs de beste kwaliteitsmaterialen kunnen teleurstellende resultaten opleveren als ze niet op de juiste wijze worden aangebracht. Het is daarom essentieel om een ervaren en gespecialiseerd bedrijf in te schakelen voor het leggen van een gietvloer. Bij O-design hebben we 30 jaar ervaring en zijn we gespecialiseerd in gietvloeren. Wil je een gietvloer laten leggen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over onze gietvloeren, de verschillende opties bekijken of goed advies ontvangen? Kom dan eens langs in onze showroom in Apeldoorn! We helpen je graag en voorzien je direct van de juiste informatie.