wat is beton cire

Je hebt vast wel eens de term ‘beton ciré’ voorbij zien komen in woonprogramma’s. Beton ciré maakt een flinke opmars bij veel huishoudens en dat is niet voor niets. Het is een enorm veelzijdige afwerking voor wanden, plafonds en vloeren. Bij O-Design verzorgen we regelmatig fantastische afwerkingen met beton ciré, maar voor velen is het toch een onbekend fenomeen. Daar mag best verandering in komen, want het ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook heel gemakkelijk in onderhoud. En wist je dat beton ciré helemaal niet slecht voor je portemonnee hoeft te zijn? We vertellen je er graag meer over in deze blog!

Wat is beton ciré precies?

De wandafwerking beton ciré is ontzettend populair en wordt steeds meer gezien in verschillende huizen. Toch blijft de wandafwerking ietwat mysterieus en weten veel mensen te weinig over de enorme hoeveelheid aan mogelijkheden. Wat is beton ciré precies? Simpel gezegd is beton ciré een afwerking van gepolijst beton die op allerlei oppervlakken aangebracht kan worden in bijna elke kleur. Denk hierbij aan wanden, plafonds, vloeren en zelfs meubels. Het is een krachtige toplaag die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden en waterdicht is. Daarom is het ook een ontzettend mooie afwerking die goed in de badkamer toe te passen is, maar bijvoorbeeld ook op achterwanden of aanrechtbladen in de keuken en op vensterbanken. Het is een uniek soort betonstuc dat gemengd wordt met hars, waardoor deze krachtig maar ook flexibel in gebruik is.

Wat kost beton ciré?

Er is niet één prijs per meter van beton ciré te bepalen, want de kosten van beton ciré zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de oppervlakte aan vierkante meters, de ondergrond waar het overheen gemaakt moet worden, de kleur die je toe wilt voegen en de hoeveelheid lagen die nodig zijn voor een egaal resultaat. Dat betekent echter niet dat beton ciré duur hoeft te zijn.

Hoe beton ciré schoonmaken en onderhouden?

Beton ciré schoonmaken en onderhouden is een van de makkelijkste huishoudelijke taken die je je voor kunt stellen. Het belangrijkste is voornamelijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken en juist te kiezen voor simpel schoonmaakwerk. Heb je bijvoorbeeld een beton ciré afwerking op de vloer in de woonkamer? Zorg dat je regelmatig stofzuigt (met een zachte stofzuigerkop!) en gebruik bijvoorbeeld enkel lauw water als je de vloer gaat dweilen. In de badkamer kun je neutraal schoonmaakmiddel gebruiken, zoals een milde allesreiniger in combinatie met warm water. Als je het helemaal goed aan wilt pakken zorg je voor een ontkalker in de douche, waardoor er geen kalk op je wanden of muren blijft plakken. Dat scheelt een hoop gedoe!

Wil je meer weten over beton ciré, verschillende opties bekijken of goed advies ontvangen? Kom dan eens langs in onze showroom in Apeldoorn! We helpen je graag en voorzien je direct van de juiste informatie.