voordelen gietvloer

Gietvloeren zijn al jarenlang heel populair. Een vloer die comfort combineert met een strakke en moderne uitstraling. Tijdens de koude wintermaanden voelt een gietvloer comfortabel en warm aan, zeker in combinatie met vloerverwarming. Maar ook tijdens de zomer is een gietvloer de perfecte vloer voor in jouw woning! Wij zetten 4 voordelen van een gietvloer tijdens de warme zomermaanden hieronder voor je op een rijtje.

Verkoelend effect

Eén van de voordelen van een gietvloer is dat de vloer lekker koel aanvoelt doordat het materiaal van de vloer zich aanpast naar de omgevingstemperatuur. De temperatuur aan de grond is altijd een aantal graden koeler dan de omgevingstemperatuur. Hierdoor voelt de vloer koel aan onder je voeten op warme zomerdagen. In de winter kun je de vloer opwarmen met vloerverwarming, een gietvloer en vloerverwarming is een uitstekende combi! Met een gietvloer heb je dus zowel in de winter, als in de zomer, een aangenaam binnenklimaat.

Goede combinatie met een warmtepomp

Naast vloerverwarming is een gietvloer ook goed te combineren met een warmtepomp. Ben je in het bezit van een warmtepomp? Dan kun je die gebruiken om de vloer extra te verwarmen of juist te verkoelen. Het verkoelen van de gietvloer doe je op dezelfde manier als het verwarmen in de winter. De warmtepomp maakt dan geen warm, maar koud water aan waarmee de temperatuur van een ruimte naar beneden gebracht kan worden. Een gietvloer is ongeveer 2-3 mm dik, daardoor kun je deze vloer goed combineren met een warmtepomp.

UV bestendig

Een gietvloer kan, afhankelijk van het materiaal en de kleur, verkleuren door zonlicht. Gelukkig kun je een gietvloer UV bestendig maken! We raden aan om de vloer te voorzien van een speciale coating waardoor de gietvloer niet meer kan verkleuren door de zon. Zo heb je nóg langer plezier van jouw gietvloer!

Eenvoudig schoon te maken

Een gietvloer is heel eenvoudig schoon te maken dankzij het vlakke en gladde materiaal en de vochtbestendige coating. Ideaal voor drukke huishoudens en mensen met een allergie voor huisstofmijten. Je kunt de gietvloer stofzuigen of aanvegen met een bezem. Vlekken verwijderen? Maak dan gebruik van koud water en een dweil of doek. Gebruik geen schuursponzen, borstels, zeep, allesreiniger of chloor. Hiermee kun je de toplaag van de gietvloer beschadigen en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Alle soorten gietvloeren van O-design op een rijtje:

Met deze 4 voordelen van een gietvloer tijdens de warme zomermaanden weet je zeker dat je gietvloer geschikt is voor ieder seizoen. Wil je meer weten over gietvloeren, de verschillende opties bekijken of goed advies ontvangen? Kom dan eens langs in onze showroom in Apeldoorn! We helpen je graag en voorzien je direct van de juiste informatie.