fbpx Skip to content

Is een gietvloer geschikt voor vloerverwarming?

Zou jij graag een gietvloer in huis willen laten maken en ben je benieuwd wat de opties hiervoor zijn? Veel mensen willen een gietvloer graag combineren met vloerverwarming en dat kan! Sterker nog, wist je dat de gietvloer een van de beste vloeren is voor vloerverwarming? In deze blog vertellen we je graag waarom en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Gietvloer en vloerverwarming

De meeste gietvloeren gaan fantastisch samen met vloerverwarming. Denk hierbij aan een polyurethaan gietvloer, de epoxy gietvloer of de cementgebonden gietvloer. De ene vloer is echter wel beter geschikt en bestand tegen eventuele scheuren dan de andere vloer. We leggen het graag aan je uit.

De PU gietvloer is het beste te combineren met vloerverwarming, omdat deze vloer vrij elastisch is. Dit betekent dat deze bij warmte gemakkelijk meebeweegt en dus iets kan uitzetten. Hierdoor vormen er niet snel scheuren in de gietvloer. Bij een epoxy gietvloer is dit iets lastiger. Deze vloer is erg populair geworden de laatste jaren, vooral bij bedrijven. Deze is echter keihard en dus iets minder elastisch, waardoor scheurvorming eerder op de loer ligt. Het is wel mogelijk om deze vloer met verwarming te combineren, maar dat is afhankelijk van de ruimte en de omstandigheden wat betreft temperatuur. Tot slot kunnen wij een beton gietvloer bij jou maken. Deze is niet alleen goed te combineren met vloerverwarming, maar kan door de waterafstotende eigenschappen ook goed in badkamers geplaatst worden. Dus als jij de douche uitstapt, sta je op een fantastische vloer met betonlook die ook nog eens lekker warm is!

Wist je dat je je gietvloer ook kunt verkoelen met vloerverwarming? Dit klinkt nogal verwarrend, maar werkt eigenlijk heel simpel. Wanneer je de ruimte wilt verwarmen stroomt er warm water door de leidingen onder de gietvloer. Wanneer je de ruimte juist wilt verkoelen kun je er koud water door laten stromen. Zo heeft het dezelfde werking als vloerverwarming en kun je op warme dagen de vloer lekker koel maken.

Omgaan met de vloer

De gietvloer is natuurlijk naadloos aangebracht, waarbij er geen enkel deukje of krasje te zien is. Het moet dan ook jouw streven zijn om dit zo te houden, dus ga voorzichtig met je vloer om. Dat betekent dat je meubels over de vloer tilt in plaats van ze te verschuiven en schoenen met hakken of rubberen zolen uit te doen in huis om streepvorming en deukjes te voorkomen. Een goede deurmat kan ook al een hoop ellende tegengaan, omdat je zo kleine steentjes en zand weghaalt bij binnenkomst. Het is met dit type vloer ook niet zo’n best idee om meubelen uit te kiezen welke ontzettend zwaar zijn of scherpe, metalen onderstellen hebben. Plaats altijd wat vloerbeschermers onder de poten van de meubels, om jezelf ervan te verzekeren dat de meubels geen schade toebrengen.

Gietvloer over bestaande vloer met vloerverwarming

Wil je graag een gietvloer in huis, maar weet je niet zeker of je de bestaande vloer inclusief vloerverwarming er makkelijk uit kunt krijgen? Zeker als de vloerverwarming nog prima werkt, kan het best zonde zijn om deze er helemaal uit te slopen voor een nieuwe vloer. Aangezien een gietvloer erg dun is, kun je deze in veel gevallen over je bestaande vloer heen laten maken. Denk aan een tegelvloer, betonvloer of natuurstenen vloer. Hier kun je, mits de bestaande vloer goed is voorbereid, gemakkelijk een gietvloer overheen plaatsen. Je zal slechts een klein deel van de warmte verliezen, omdat alle materialen goed doorgeleiden. Bij vloeren gemaakt van hout of linoleum is het vaak beter om deze eerst te verwijderen, voordat je een nieuwe gietvloer maakt.

Enkele voordelen van vloerverwarming:

  • Energiezuiniger; water wordt verwarmd tot 40° Celsius in plaats van 80° Celsius bij klassieke verwarming
  • Gelijkmatige verwarming in een ruimte
  •  Snelle verwarming van een ruimte
  •  Stijlvolle en strakke uitstraling; radiatoren zijn overbodig
Jaar ervaring
0
Tevreden klanten
0 +
m2 voorzien van een perfecte vloer
0 +
Gudder Hadi
Gudder Hadi
25/10/2023
Ik ben ontzettend tevreden over de samenwerking met O-Design Gietvloeren. De ervaring was buitengewoon prettig en ik kan dit bedrijf zeker aanraden aan anderen. Hun toewijding, professionaliteit en uitstekende communicatie maakten het proces vlot en efficiënt. Dank je wel voor de geweldige samenwerking!
Soy-lin Bosch-fung
Soy-lin Bosch-fung
23/07/2023
O-design heeft een prachtige lavasteen gietvloer bij ons gegoten. Doordat het een familiebedrijf is, zijn de lijntjes heel kort en krijg je direct antwoord op al je vragen. Dank je wel dat jullie de planning voor ons hebben aangepast en hierdoor het weekend zelfs hebben doorgewerkt. Willem, je bent een vakman pur sang met het hart op de juiste plek.
maud aertsen
maud aertsen
15/03/2023
Hele mooie showroom, er wordt de tijd genomen en meegedacht, veel keuze en veel uitleg. Wij dachten epoxy te willen maar uiteindelijk lava gekozen. Meerdere bedrijven gezien en offertes vergeleken, o-design kan patronen / reliëf aanbrengen in lava, dat is meer arbeid, maar ontzettend mooi en zeer krasbestendig. Goede prijs / kwaliteit verhouding
Erik Vos
Erik Vos
19/01/2023
Top bedrijf met mooie producten en goede adviezen, zeker de moeite waard om de showroom te bezoeken.
Rob Verkerk
Rob Verkerk
13/11/2022
O-design Gietvloeren maakt het voor een klant heel eenvoudig. Prachtige showroom, duidelijke informatie, goede afspraken die nagekomen worden en bovenal topkwaliteit en topservice. Een aanwinst voor Apeldoorn!
Irma Hospers
Irma Hospers
24/10/2022
Na zeer gedegen onderzoek gelukkig bij O-Design terecht gekomen. Wat een vakmensen daar zeg! We hebben verschillende zaken opties doorgesproken, hoe moet de cement dekvloer worden afgewerkt, stookprotocol, welk materiaal past het beste etc. Uiteindelijk hebben Willem (eigenaar) en Taylor de microcement vloer (kleur buitenkant van wit ei) van ruim 80 m2 aangebracht. Ze komen een aantal keren terug want de tussen lagen moeten hard worden, geschuurd, opbrengen etc. Heel erg netjes afgeleverd en werkelijk waar geweldig resultaat. Ik hoop dat we er veel plezier van hebben. We maken ons in elk geval geen zorgen als er iets met de vloer is, Willem lost het in ieder geval op :-).
Peter Werther
Peter Werther
11/08/2022
Onze hele beneden verdieping laten egaliseren na van Willem een goede tip te hebben gekregen over het plaatsen van vloerverwarming. Vloer is nu echt strak en er werd heel netjes en snel gewerkt.
Anne Cleij - de Raadt
Anne Cleij - de Raadt
25/06/2022
Ontzettend fijne ervaring met O-Design, het contact met Willem verloopt snel en prettig! Wij zijn erg blij met het strakke resultaat en door vakmensen aangebracht.
at eazzie
at eazzie
18/05/2022
Wij hebben in de badkamer de muren van beton cire en de vloer van betonlook laten maken O-design denkt in oplossingen, zijn vakkundig en flexibel. De projectmatige werk stijl is zeer gewaardeerd en zorgt voor de afgesproken oplever datum. Bovenal ze staan achter hun prachtige produkt en doen er alles aan om het te laten ‘shinen’

Waarom kiezen voor O-Design?

In drie stappen naar een nieuwe vloer of wand

1

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan via onze website of plan een terugbelverzoek in zodat wij een offerte voor je kunnen maken

2

Afspraak inplannen

We komen graag even langs om de ruimte te bekijken en de laatste zaken en wensen te bespreken

3

Start werkzaamheden

Zodra de offerte definitief is plannen we een datum in om te kunnen starten met de werkzaamheden

Benieuwd naar de kosten?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je! Liever eerst even kennismaken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn.