Skip to content

Gietvloer terrazzo

Terrazzo is al eeuwenlang een populaire manier om esthetisch aantrekkelijke en duurzame vloeren te realiseren. O-Design combineert de ambachtelijke technieken van authentieke terrazzo vloeren met de hoogwaardige kwaliteit en onderhoudsvrije eigenschappen van hedendaagse decoratieve gietvloeren. Ben je benieuwd of een gietvloer terrazzo iets voor jou is? Kom eens langs bij onze showroom in Apeldoorn om inspiratie op te doen of vraag direct een vrijblijvende offerte bij ons aan.
PU Gietvloer

Waarom kiezen voor een gietvloer terrazzo van O-Design?

Er is tegenwoordig geen gebrek aan bedrijven die je kunt inschakelen om je gietvloer aan te brengen. Maar laten we even eerlijk zijn; als het op je vloer aankomt, dan neem je natuurlijk geen genoegen met minder dan het beste eindresultaat! En daarvan ben je verzekerd als je kiest voor O-Design. Wij zijn al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloeren en streven er bij elk project weer naar om de lat hoger te leggen.

In drie stappen naar een nieuwe vloer of wand

1

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan via onze website of plan een terugbelverzoek in zodat wij een offerte voor je kunnen maken

2

Afspraak inplannen

We komen graag even langs om de ruimte te bekijken en de laatste zaken en wensen te bespreken

3

Start werkzaamheden

Zodra de offerte definitief is plannen we een datum in om te kunnen starten met de werkzaamheden

ScratchnoMore

Wij zijn officieel ScratchnoMore dealer. Altijd 5% korting op ScratchnoMore producten

Garantie

Wij zijn lid van de NOA Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven

Showroom

Wij hebben een showroom in Apeldoorn waar je welkom bent voor meer informatie

Ervaring

Meer dan 30 jaar ervaring in het leggen van vloeren met eigen applicatie teams

Wat is terrazzo en waar komt het vandaan?

De naam ‘terrazzo’ is afgeleid van het Latijnse woord terra, dat ‘grond’ betekent. Het wordt ook wel granito of marmori(e)t genoemd. Terrazzo bestaat uit korrels van marmer of andere materialen, welke in cement of klei worden gedrukt. Zodra het cement of de klei droog is, wordt het oppervlak geëgaliseerd en gepolijst om een mooi glad eindresultaat te realiseren. Terrazzo is afkomstig uit Italië, waar arbeiders in de vijftiende eeuw restmateriaal uit marmergroeves gebruikten om de terrassen rond hun woningen te plaveien. De marmer- en granietresten werden ook op grote schaal gebruikt in kerken, waar ze in de betonnen vloeren werden gestort. Deze vloeren werden na verloop van tijd als het ware vanzelf gepolijst door dat ze zo intensief belopen werden, en het effect van de zichtbare steentjes werd erg populair. Terrazzo is vandaag de dag nog altijd heel populair, niet alleen voor vloeren en terrassen maar ook voor aanrechten en werkbladen. Naast korrels van marmer en graniet wordt er ook gebruik gemaakt van andere soorten natuursteen, kwarts, glas en zelfs metaal.

Welke voordelen bieden terrazzo gietvloeren?

Het composiet materiaal geeft elk interieur een warme uitstraling met een speels en Mediterraan tintje. Het feit dat er van restmaterialen gebruik wordt gemaakt, maakt een terrazzo gietvloer tot een duurzame optie. Omdat terrazzo heel goed warmte vasthoudt, is het zeer geschikt voor toepassingen in combinatie met vloerverwarming. Bovendien zijn eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van kleuren en effecten. Zo is er voor elk interieur een passende terrazzo gietvloer te realiseren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de praktische voordelen. Onze terrazzo gietvloeren zijn uitermate slijt- en krasvast, vochtbestendig en supermakkelijk schoon te maken. Wat wil je nog meer?
PU Gietvloer

Ja, ik ben geïnteresseerd in een gietvloer terrazzo!

Gesloten wegens vakantie

Van 23 juli t/m 8 augustus zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Het is deze periode ook niet mogelijk om een afspraak te maken in de showroom.

Offerte aanvragen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je! Liever eerst even kennismaken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn.