Skip to content

Gietvloer terrazzo

Terrazzo is al eeuwenlang een populaire manier om esthetisch aantrekkelijke en duurzame vloeren te realiseren. O-Design combineert de ambachtelijke technieken van authentieke terrazzo vloeren met de hoogwaardige kwaliteit en onderhoudsvrije eigenschappen van hedendaagse decoratieve gietvloeren. Ben je benieuwd of een gietvloer terrazzo iets voor jou is? Kom eens langs bij onze showroom in Apeldoorn om inspiratie op te doen of vraag direct een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Offerte aanvragen

0
Jaar ervaring
0 +
Tevreden klanten
0 +
m2 voorzien van een perfecte vloer
Irma Hospers
Irma Hospers
24/10/2022
Na zeer gedegen onderzoek gelukkig bij O-Design terecht gekomen. Wat een vakmensen daar zeg! We hebben verschillende zaken opties doorgesproken, hoe moet de cement dekvloer worden afgewerkt, stookprotocol, welk materiaal past het beste etc. Uiteindelijk hebben Willem (eigenaar) en Taylor de microcement vloer (kleur buitenkant van wit ei) van ruim 80 m2 aangebracht. Ze komen een aantal keren terug want de tussen lagen moeten hard worden, geschuurd, opbrengen etc. Heel erg netjes afgeleverd en werkelijk waar geweldig resultaat. Ik hoop dat we er veel plezier van hebben. We maken ons in elk geval geen zorgen als er iets met de vloer is, Willem lost het in ieder geval op :-).
Peter Werther
Peter Werther
11/08/2022
Onze hele beneden verdieping laten egaliseren na van Willem een goede tip te hebben gekregen over het plaatsen van vloerverwarming. Vloer is nu echt strak en er werd heel netjes en snel gewerkt.
Anne Cleij - de Raadt
Anne Cleij – de Raadt
25/06/2022
Ontzettend fijne ervaring met O-Design, het contact met Willem verloopt snel en prettig! Wij zijn erg blij met het strakke resultaat en door vakmensen aangebracht.
at eazzie
at eazzie
18/05/2022
Wij hebben in de badkamer de muren van beton cire en de vloer van betonlook laten maken O-design denkt in oplossingen, zijn vakkundig en flexibel. De projectmatige werk stijl is zeer gewaardeerd en zorgt voor de afgesproken oplever datum. Bovenal ze staan achter hun prachtige produkt en doen er alles aan om het te laten ‘shinen’
Nick Stöpler
Nick Stöpler
22/03/2022
Super nette vloer gelegd. Wat ik specifiek fijn vond, was dat Willem recht voor z’n raap is, en dingen uitlegt. Niet de standaard in vloerenland volgens mij.
Paul van der Heijden
Paul van der Heijden
22/03/2022
O-design geeft vakkundig advies en heeft een super strakke anti slip vloer in de garage gemaakt. Iemand die niet voor snel gaat maar, het beste resultaat. Een aanrader!
Gerrit Koetsier
Gerrit Koetsier
25/01/2022
wat een mooie winkel.ga zelf eens kijken zou ik zeggen

Waarom kiezen voor O-Design?

In drie stappen naar een nieuwe vloer of wand

1

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan via onze website of plan een terugbelverzoek in zodat wij een offerte voor je kunnen maken

2

Afspraak inplannen

We komen graag even langs om de ruimte te bekijken en de laatste zaken en wensen te bespreken

3

Start werkzaamheden

Zodra de offerte definitief is plannen we een datum in om te kunnen starten met de werkzaamheden

Benieuwd naar de kosten?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Wat is terrazzo en waar komt het vandaan?

De naam ‘terrazzo’ is afgeleid van het Latijnse woord terra, dat ‘grond’ betekent. Het wordt ook wel granito of marmori(e)t genoemd. Terrazzo bestaat uit korrels van marmer of andere materialen, welke in cement of klei worden gedrukt. Zodra het cement of de klei droog is, wordt het oppervlak geëgaliseerd en gepolijst om een mooi glad eindresultaat te realiseren. Terrazzo is afkomstig uit Italië, waar arbeiders in de vijftiende eeuw restmateriaal uit marmergroeves gebruikten om de terrassen rond hun woningen te plaveien. De marmer- en granietresten werden ook op grote schaal gebruikt in kerken, waar ze in de betonnen vloeren werden gestort. Deze vloeren werden na verloop van tijd als het ware vanzelf gepolijst door dat ze zo intensief belopen werden, en het effect van de zichtbare steentjes werd erg populair. Terrazzo is vandaag de dag nog altijd heel populair, niet alleen voor vloeren en terrassen maar ook voor aanrechten en werkbladen. Naast korrels van marmer en graniet wordt er ook gebruik gemaakt van andere soorten natuursteen, kwarts, glas en zelfs metaal.

Welke voordelen bieden terrazzo gietvloeren?

Het composiet materiaal geeft elk interieur een warme uitstraling met een speels en Mediterraan tintje. Het feit dat er van restmaterialen gebruik wordt gemaakt, maakt een terrazzo gietvloer tot een duurzame optie. Omdat terrazzo heel goed warmte vasthoudt, is het zeer geschikt voor toepassingen in combinatie met vloerverwarming. Bovendien zijn eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van kleuren en effecten. Zo is er voor elk interieur een passende terrazzo gietvloer te realiseren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de praktische voordelen. Onze terrazzo gietvloeren zijn uitermate slijt- en krasvast, vochtbestendig en supermakkelijk schoon te maken. Wat wil je nog meer?

Waarom kiezen voor een gietvloer terrazzo van O-Design?

Er is tegenwoordig geen gebrek aan bedrijven die je kunt inschakelen om je gietvloer aan te brengen. Maar laten we even eerlijk zijn; als het op je vloer aankomt, dan neem je natuurlijk geen genoegen met minder dan het beste eindresultaat! En daarvan ben je verzekerd als je kiest voor O-Design. Wij zijn al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloeren en streven er bij elk project weer naar om de lat hoger te leggen.

Offerte aanvragen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je! Liever eerst even kennismaken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn.