gietvloer repareren

Een gietvloer is een naadloze, moderne vloer die steeds populairder wordt vanwege zijn duurzaamheid en esthetische uitstraling. Hoewel een gietvloer zeer duurzaam is en lang meegaat, kan het toch voorkomen dat er beschadigingen of scheurtjes ontstaan als gevolg van jarenlang intensief gebruik. Wil jij je gietvloer repareren? Wij vertellen je er alles over!

Gietvloer reparatie O-design

Het repareren van een gietvloer is een precisiewerkje en vereist ervaring en kennis. Daarom is het aan te raden om een professionele vloerspecialist in te schakelen om de reparatie uit te voeren. Een specialist kan snel en efficiënt werken en zorgt ervoor dat de reparatie zo min mogelijk zichtbaar is. Als de schade bijvoorbeeld bestaat uit kleine scheurtjes of krassen, kan de specialist de beschadigde plekken opvullen met een speciaal reparatiemateriaal dat is ontworpen voor gietvloeren. Als de schade groter is, kan het nodig zijn om een deel van de vloer te vervangen. Het is belangrijk om de reparatie zo snel mogelijk uit te voeren, omdat kleine beschadigingen kunnen leiden tot grotere problemen als ze niet op tijd worden aangepakt. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Bovendien kan het uitstellen van de reparatie de levensduur van de vloer verkorten.

Wij beschikken over de benodigde kennis en middelen om alle soorten gietvloeren te herstellen. Op die manier zorgen we ervoor dat je nog jarenlang plezier hebt van je gietvloer. Is je gietvloer écht aan vervanging toe en wil je graag een nieuwe gietvloer laten leggen? Wij komen graag bij je langs!

Voordelen van een gietvloer repareren

  • Het repareren van een beschadigde gietvloer is over het algemeen goedkoper dan het vervangen van de hele vloer. Je bespaart geld op de kosten van nieuwe materialen en arbeid.
  • Als de beschadigde delen van de gietvloer gerepareerd kunnen worden wordt de levensduur van de vloer verlengt. Het voorkomt dat de schade zit verder verspreidt en meer reparaties nodig zijn.
  • Een gerepareerde gietvloer ziet er weer als nieuw uit en draagt bij aan de esthetiek van een ruimte.
  • Een beschadigde vloer kan de veiligheid van de ruimte beïnvloeden doordat de kans op uitglijden of struikelen aanwezig is. Een gerepareerde vloer voorkomt dit!
  •  Een gietvloer repareren kan snel en efficiënt worden uitgevoerd, afhankelijk van de omvang van de schade. Hierdoor kan de ruimte weer snel gebruikt worden.

Gietvloer hergebruiken

Het hergebruiken van een gietvloer is mogelijk – afhankelijk van de conditie van de vloer. Als de gietvloer nog in goede staat verkeert en niet te erg beschadigd is, kan deze worden hergebruikt. Voordat de gietvloer opnieuw gebruikt wordt, moet deze grondig worden gereinigd. Eventuele oude coatings moeten verwijderd worden, scheuren moeten opgevuld en bijgewerkt worden. Na het voorbereiden van de vloer kan de nieuwe laag worden aangebracht. Is de vloer te erg beschadigd? Dan wordt de oude vloer verwijderd en zal er een nieuwe vloer geplaatst moeten worden.

Wil je meer weten over gietvloeren, de verschillende opties bekijken of goed advies ontvangen? Kom dan eens langs in onze showroom in Apeldoorn! We helpen je graag en voorzien je direct van de juiste informatie.