fbpx Skip to content

Gietvloer repareren? Wij vertellen je er alles over!

Een gietvloer is een naadloze, moderne vloer die steeds populairder wordt vanwege zijn duurzaamheid en esthetische uitstraling. Hoewel een gietvloer zeer duurzaam is en lang meegaat, kan het toch voorkomen dat er beschadigingen of scheurtjes ontstaan als gevolg van jarenlang intensief gebruik. Wil jij je gietvloer repareren? Wij vertellen je er alles over!

Gietvloer reparatie O-design

Het repareren van een gietvloer is een precisiewerkje en vereist ervaring en kennis. Daarom is het aan te raden om een professionele vloerspecialist in te schakelen om de reparatie uit te voeren. Een specialist kan snel en efficiënt werken en zorgt ervoor dat de reparatie zo min mogelijk zichtbaar is. Als de schade bijvoorbeeld bestaat uit kleine scheurtjes of krassen, kan de specialist de beschadigde plekken opvullen met een speciaal reparatiemateriaal dat is ontworpen voor gietvloeren. Als de schade groter is, kan het nodig zijn om een deel van de vloer te vervangen. Het is belangrijk om de reparatie zo snel mogelijk uit te voeren, omdat kleine beschadigingen kunnen leiden tot grotere problemen als ze niet op tijd worden aangepakt. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Bovendien kan het uitstellen van de reparatie de levensduur van de vloer verkorten.

Wij beschikken over de benodigde kennis en middelen om alle soorten gietvloeren te herstellen. Op die manier zorgen we ervoor dat je nog jarenlang plezier hebt van je gietvloer. Is je gietvloer écht aan vervanging toe en wil je graag een nieuwe gietvloer laten leggen? Wij komen graag bij je langs!

Voordelen van een gietvloer repareren

  • Het repareren van een beschadigde gietvloer is over het algemeen goedkoper dan het vervangen van de hele vloer. Je bespaart geld op de kosten van nieuwe materialen en arbeid.
  • Als de beschadigde delen van de gietvloer gerepareerd kunnen worden wordt de levensduur van de vloer verlengt. Het voorkomt dat de schade zit verder verspreidt en meer reparaties nodig zijn.
  • Een gerepareerde gietvloer ziet er weer als nieuw uit en draagt bij aan de esthetiek van een ruimte.
  • Een beschadigde vloer kan de veiligheid van de ruimte beïnvloeden doordat de kans op uitglijden of struikelen aanwezig is. Een gerepareerde vloer voorkomt dit!
  •  Een gietvloer repareren kan snel en efficiënt worden uitgevoerd, afhankelijk van de omvang van de schade. Hierdoor kan de ruimte weer snel gebruikt worden.

Gietvloer hergebruiken

Het hergebruiken van een gietvloer is mogelijk – afhankelijk van de conditie van de vloer. Als de gietvloer nog in goede staat verkeert en niet te erg beschadigd is, kan deze worden hergebruikt. Voordat de gietvloer opnieuw gebruikt wordt, moet deze grondig worden gereinigd. Eventuele oude coatings moeten verwijderd worden, scheuren moeten opgevuld en bijgewerkt worden. Na het voorbereiden van de vloer kan de nieuwe laag worden aangebracht. Is de vloer te erg beschadigd? Dan wordt de oude vloer verwijderd en zal er een nieuwe vloer geplaatst moeten worden.

Wil je meer weten over gietvloeren, de verschillende opties bekijken of goed advies ontvangen? Kom dan eens langs in onze showroom in Apeldoorn! We helpen je graag en voorzien je direct van de juiste informatie.

Jaar ervaring
0
Tevreden klanten
0 +
m2 voorzien van een perfecte vloer
0 +
Gudder Hadi
Gudder Hadi
25/10/2023
Ik ben ontzettend tevreden over de samenwerking met O-Design Gietvloeren. De ervaring was buitengewoon prettig en ik kan dit bedrijf zeker aanraden aan anderen. Hun toewijding, professionaliteit en uitstekende communicatie maakten het proces vlot en efficiënt. Dank je wel voor de geweldige samenwerking!
Soy-lin Bosch-fung
Soy-lin Bosch-fung
23/07/2023
O-design heeft een prachtige lavasteen gietvloer bij ons gegoten. Doordat het een familiebedrijf is, zijn de lijntjes heel kort en krijg je direct antwoord op al je vragen. Dank je wel dat jullie de planning voor ons hebben aangepast en hierdoor het weekend zelfs hebben doorgewerkt. Willem, je bent een vakman pur sang met het hart op de juiste plek.
maud aertsen
maud aertsen
15/03/2023
Hele mooie showroom, er wordt de tijd genomen en meegedacht, veel keuze en veel uitleg. Wij dachten epoxy te willen maar uiteindelijk lava gekozen. Meerdere bedrijven gezien en offertes vergeleken, o-design kan patronen / reliëf aanbrengen in lava, dat is meer arbeid, maar ontzettend mooi en zeer krasbestendig. Goede prijs / kwaliteit verhouding
Erik Vos
Erik Vos
19/01/2023
Top bedrijf met mooie producten en goede adviezen, zeker de moeite waard om de showroom te bezoeken.
Rob Verkerk
Rob Verkerk
13/11/2022
O-design Gietvloeren maakt het voor een klant heel eenvoudig. Prachtige showroom, duidelijke informatie, goede afspraken die nagekomen worden en bovenal topkwaliteit en topservice. Een aanwinst voor Apeldoorn!
Irma Hospers
Irma Hospers
24/10/2022
Na zeer gedegen onderzoek gelukkig bij O-Design terecht gekomen. Wat een vakmensen daar zeg! We hebben verschillende zaken opties doorgesproken, hoe moet de cement dekvloer worden afgewerkt, stookprotocol, welk materiaal past het beste etc. Uiteindelijk hebben Willem (eigenaar) en Taylor de microcement vloer (kleur buitenkant van wit ei) van ruim 80 m2 aangebracht. Ze komen een aantal keren terug want de tussen lagen moeten hard worden, geschuurd, opbrengen etc. Heel erg netjes afgeleverd en werkelijk waar geweldig resultaat. Ik hoop dat we er veel plezier van hebben. We maken ons in elk geval geen zorgen als er iets met de vloer is, Willem lost het in ieder geval op :-).
Peter Werther
Peter Werther
11/08/2022
Onze hele beneden verdieping laten egaliseren na van Willem een goede tip te hebben gekregen over het plaatsen van vloerverwarming. Vloer is nu echt strak en er werd heel netjes en snel gewerkt.
Anne Cleij - de Raadt
Anne Cleij - de Raadt
25/06/2022
Ontzettend fijne ervaring met O-Design, het contact met Willem verloopt snel en prettig! Wij zijn erg blij met het strakke resultaat en door vakmensen aangebracht.
at eazzie
at eazzie
18/05/2022
Wij hebben in de badkamer de muren van beton cire en de vloer van betonlook laten maken O-design denkt in oplossingen, zijn vakkundig en flexibel. De projectmatige werk stijl is zeer gewaardeerd en zorgt voor de afgesproken oplever datum. Bovenal ze staan achter hun prachtige produkt en doen er alles aan om het te laten ‘shinen’

Waarom kiezen voor O-Design?

In drie stappen naar een nieuwe vloer of wand

1

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan via onze website of plan een terugbelverzoek in zodat wij een offerte voor je kunnen maken

2

Afspraak inplannen

We komen graag even langs om de ruimte te bekijken en de laatste zaken en wensen te bespreken

3

Start werkzaamheden

Zodra de offerte definitief is plannen we een datum in om te kunnen starten met de werkzaamheden

Benieuwd naar de kosten?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je! Liever eerst even kennismaken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn.