gietvloer oude boerderij

Steeds meer oude woningen krijgen een moderne upgrade, zodat men hier langer en met plezier kan blijven wonen. Hier worden veel karakteristieke elementen bewaard, maar wordt er wel voor gezorgd dat de woning prettig leefbaar blijft en dat deze past bij de stijl van de bewoners. Zo ook de oude boerderij in Beekbergen. Deze is pas voorzien van een gloednieuwe gietvloer, zodat de bewoners weer helemaal verliefd zijn geworden op hun huidige woning. In deze blog vertellen we je graag hoe je een woning met oude elementen goed kunt combineren met een moderne gietvloer en waarom.

Gietvloer boerderij

Stel je voor; je bent dol op de landelijke uitstraling in huis en hebt de droom om een woonboerderij te kopen. Lekker ruim wonen met een groot stuk land eromheen, wellicht met wat gezellige kippen erbij. Zie je het voor je? Toch wil je liever niet in een ouderwetse boerderij wonen, waarbij het idee van de koude tegelvloer in de woonkamer en keuken je tegenstaat. Met een gietvloer kun je dit heel goed oplossen! Je kunt namelijk gemakkelijk een gietvloer over de ouderwetse tegelvloer plaatsen en hier zelfs nog vloerverwarming onder laten zetten. Zo krijgt de oude woonboerderij direct een moderne upgrade en heb jij een vloer in huis die toekomstbestendig is.

De woonboerderij in Beekbergen

De woonboerderij in Beekbergen heeft een flinke transformatie ondergaan. Deze beschikt namelijk over gestukte wanden, nette kozijnen en een imposante woonkeuken waar menig chef jaloers op is. Er lag een gedateerde marmeren tegelvloer, wat niet helemaal meer bij de rest van de uitstraling paste. De eigenaren hebben ons naar de mogelijkheden gevraagd en wij zijn direct aan de slag gegaan.

De woonkamer heeft meerdere uitdagingen voor menig vloerlegger, bijvoorbeeld de trap in het midden van de ruimte. Voor ons is dat geen enkel probleem, want met een gietvloer kunnen we hier volledig rondom werken. De vloer sluit naadloos aan bij de trap, zodat je geen lelijke hoekjes krijgt. Dit is nog een reden om een gietvloer in huis te halen!

Een warm eindresultaat

We hebben de vloer eerst geëgaliseerd, zodat de gietvloer zelf zo strak mogelijk gegoten kan worden. Wanneer deze volledig gedroogd is, kan de toplaag er overheen. Deze heeft een fantastisch, warme kleur wat perfect bij de keuken met houten afwerking past. Zo is het eindresultaat warm, uitnodigend en modern. Ideaal voor in een moderne woonboerderij! De vloer gaat nu weer jaren mee, is krasbestendig en waterdicht, en voegt precies de moderne touch toe waar de bewoners naar op zoek waren.

Combinatie oud & nieuw

Je ziet het steeds vaker dat woningeigenaren voor een moderne gietvloer kiezen in een ouder huis. Zo kun je een oude stadswoning met beschadigde vloeren bijvoorbeeld gemakkelijk en snel omtoveren naar een chique jaren ’30 huis met moderne twist. We adviseren je vooral om bepaalde authentieke details te behouden, zoals glas-in-lood ramen of houten draagbalken in het plafond. Dit zorgt voor karakter en maakt de woning echt uniek. De gietvloer is dé moderne toevoeging die de woning nodig heeft voor ultiem woonplezier. Dat heeft de boerderij in Beekbergen bewezen.

Benieuwd hoe een gietvloer jouw oude woning kan verrijken? Kom langs in onze showroom en we laten je direct alle mogelijkheden zien!

gietvloer oude boerderij Beekbergen