fbpx Skip to content

Een gietvloer onderhouden; hoe doe je dit het beste?

Het leggen van een gietvloer moet je door een professional laten doen, zodat je een naadloos en geperfectioneerd resultaat krijgt. Als je voor een gietvloer in jouw woning gekozen hebt, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat en er mooi uit blijft zien. Elk type vloer is anders en vraagt een andere aanpak als het neerkomt op het schoonmaken en onderhouden ervan. We leggen je graag uit hoe jij er persoonlijk voor kunt zorgen dat jouw gietvloer op zijn mooist blijft, jaar in, jaar uit.

Gietvloer onderhouden

Gietvloeren worden steeds populairder in woonhuizen, omdat ze erom bekend staan dat het onderhoud ontzettend makkelijk is. Je hoeft echt niet in de weer met veel reinigingsmiddelen om de vloer netjes te houden. Wel is het belangrijk om de vloer zo veel mogelijk stofvrij te houden, bijvoorbeeld door deze regelmatig te stofzuigen. Je kunt dit het beste doen met een stofzuigerkop met zachte haren, waardoor je gemakkelijk over de vloer glijdt. Naast stofzuigen kun je de vloer nat reinigen door het gebruik van een mop of dweil. Voeg een klein scheutje milde allesreiniger door het water, zodat je alle viezigheid gemakkelijk meeneemt. Less is more, in dit geval!

Omgaan met de vloer

De gietvloer is natuurlijk naadloos aangebracht, waarbij er geen enkel deukje of krasje te zien is. Het moet dan ook jouw streven zijn om dit zo te houden, dus ga voorzichtig met je vloer om. Dat betekent dat je meubels over de vloer tilt in plaats van ze te verschuiven en schoenen met hakken of rubberen zolen uit te doen in huis om streepvorming en deukjes te voorkomen. Een goede deurmat kan ook al een hoop ellende tegengaan, omdat je zo kleine steentjes en zand weghaalt bij binnenkomst. Het is met dit type vloer ook niet zo’n best idee om meubelen uit te kiezen welke ontzettend zwaar zijn of scherpe, metalen onderstellen hebben. Plaats altijd wat vloerbeschermers onder de poten van de meubels, om jezelf ervan te verzekeren dat de meubels geen schade toebrengen.

Overig onderhoud

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar met een gietvloer hoef je niet al te bang te zijn voor blijvende schade. Ze zijn zo goed als waterbestendig, dus een omgevallen drankje is echt geen probleem. Je kunt dit gemakkelijk met een microvezel doek schoonmaken, net als andere soorten vlekken. Probeer het wel binnen aanzienbare tijd te verwijderen, om ervoor te zorgen dat je geen blijvende vlekken houdt in de vloer. Je hoeft niet direct te rennen naar de keuken voor een doek, want de problemen ontstaan pas als je vloeistoffen enkele uren op de vloer laat liggen.
In het kort beschrijven we graag de do’s en don’ts wat betreft het onderhoud van je gietvloer.

Do’s:

  • Stofvrij houden door te stofzuigen met zachte borstel
  • Gietvloer onderhouden met een stoomreiniger of dweil
  • Eens per week dweilen met speciaal pu reinigingsmiddel voor gietvloeren
  • Goede deurmat aanschaffen zonder rubberen onderkant om krasjes en weekmakers te voorkomen
  • Vlekken verwijderen met lauw water en microvezeldoek

Don’ts:

  • Schuurmiddelen of schuursponzen gebruiken om de vloer schoon te maken
  • Zeep of allesreiniger gebruiken
  • Zware meubelen verschuiven over de vloer
  • Meubels niet voorzien van vloerbeschermers
Jaar ervaring
0
Tevreden klanten
0 +
m2 voorzien van een perfecte vloer
0 +
Gudder Hadi
Gudder Hadi
25/10/2023
Ik ben ontzettend tevreden over de samenwerking met O-Design Gietvloeren. De ervaring was buitengewoon prettig en ik kan dit bedrijf zeker aanraden aan anderen. Hun toewijding, professionaliteit en uitstekende communicatie maakten het proces vlot en efficiënt. Dank je wel voor de geweldige samenwerking!
Soy-lin Bosch-fung
Soy-lin Bosch-fung
23/07/2023
O-design heeft een prachtige lavasteen gietvloer bij ons gegoten. Doordat het een familiebedrijf is, zijn de lijntjes heel kort en krijg je direct antwoord op al je vragen. Dank je wel dat jullie de planning voor ons hebben aangepast en hierdoor het weekend zelfs hebben doorgewerkt. Willem, je bent een vakman pur sang met het hart op de juiste plek.
maud aertsen
maud aertsen
15/03/2023
Hele mooie showroom, er wordt de tijd genomen en meegedacht, veel keuze en veel uitleg. Wij dachten epoxy te willen maar uiteindelijk lava gekozen. Meerdere bedrijven gezien en offertes vergeleken, o-design kan patronen / reliëf aanbrengen in lava, dat is meer arbeid, maar ontzettend mooi en zeer krasbestendig. Goede prijs / kwaliteit verhouding
Erik Vos
Erik Vos
19/01/2023
Top bedrijf met mooie producten en goede adviezen, zeker de moeite waard om de showroom te bezoeken.
Rob Verkerk
Rob Verkerk
13/11/2022
O-design Gietvloeren maakt het voor een klant heel eenvoudig. Prachtige showroom, duidelijke informatie, goede afspraken die nagekomen worden en bovenal topkwaliteit en topservice. Een aanwinst voor Apeldoorn!
Irma Hospers
Irma Hospers
24/10/2022
Na zeer gedegen onderzoek gelukkig bij O-Design terecht gekomen. Wat een vakmensen daar zeg! We hebben verschillende zaken opties doorgesproken, hoe moet de cement dekvloer worden afgewerkt, stookprotocol, welk materiaal past het beste etc. Uiteindelijk hebben Willem (eigenaar) en Taylor de microcement vloer (kleur buitenkant van wit ei) van ruim 80 m2 aangebracht. Ze komen een aantal keren terug want de tussen lagen moeten hard worden, geschuurd, opbrengen etc. Heel erg netjes afgeleverd en werkelijk waar geweldig resultaat. Ik hoop dat we er veel plezier van hebben. We maken ons in elk geval geen zorgen als er iets met de vloer is, Willem lost het in ieder geval op :-).
Peter Werther
Peter Werther
11/08/2022
Onze hele beneden verdieping laten egaliseren na van Willem een goede tip te hebben gekregen over het plaatsen van vloerverwarming. Vloer is nu echt strak en er werd heel netjes en snel gewerkt.
Anne Cleij - de Raadt
Anne Cleij - de Raadt
25/06/2022
Ontzettend fijne ervaring met O-Design, het contact met Willem verloopt snel en prettig! Wij zijn erg blij met het strakke resultaat en door vakmensen aangebracht.
at eazzie
at eazzie
18/05/2022
Wij hebben in de badkamer de muren van beton cire en de vloer van betonlook laten maken O-design denkt in oplossingen, zijn vakkundig en flexibel. De projectmatige werk stijl is zeer gewaardeerd en zorgt voor de afgesproken oplever datum. Bovenal ze staan achter hun prachtige produkt en doen er alles aan om het te laten ‘shinen’

Waarom kiezen voor O-Design?

In drie stappen naar een nieuwe vloer of wand

1

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan via onze website of plan een terugbelverzoek in zodat wij een offerte voor je kunnen maken

2

Afspraak inplannen

We komen graag even langs om de ruimte te bekijken en de laatste zaken en wensen te bespreken

3

Start werkzaamheden

Zodra de offerte definitief is plannen we een datum in om te kunnen starten met de werkzaamheden

Benieuwd naar de kosten?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je! Liever eerst even kennismaken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn.