gietvloer appartement

Is een gietvloer geschikt voor een appartement? Ja, een gietvloer is zeker geschikt voor een appartement. Nu horen we je denken: ‘Maar hoe zit dat dan met de geluidswerende eisen wat betreft een appartement’ en ‘Welk type gietvloer is het meest geschikt?’. Dat leggen wij je uit. Gietvloer appartement: 4 dingen die je moet weten lees je in deze blog!

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is niet alleen knap door het strakke en naadloze eindresultaat, het is ook oersterk, duurzaam, vloeistofdicht én onderhoudsvriendelijk. Vind je het belangrijk dat een gietvloer ook krasvrij en slijtvast is? Kies dan voor een lavasteen gietvloer. Alle soorten gietvloeren zijn uitermate geschikt voor iedere ruimte en iedere pand. Van nieuwbouwwoningen tot fabriekshallen, oude panden, garages, zelfs buiten, in principe kan een gietvloer overal gelegd worden! Wil je meer weten over alle verschillende soorten gietvloeren en hun kwaliteiten? Kom dan langs in onze showroom, wij vertellen je er graag alles over.

Waarom moet een vloer aan de 10 dB geluidsnorm voldoen?

Een lawaaierige bovenbuur, dat is een nachtmerrie voor iedereen. Daarom is het in de meeste gevallen een eis om in appartementen een 10 dB (contactgeluidreductie norm) vloer te leggen. Begrijpelijk. Een goede oplossing hiervoor is een geluiddempende ondervloer waardoor de uiteindelijke vloer los komt te liggen van de betonconstructie. Daarnaast is een gietvloer een vloer die meebeweegt en dat heeft een positief effect op de contactgeluidreductie. Dit geeft namelijk een extra waarde van 4 dB. De vraag: ‘Maar hoe zit dat dan met de geluidswerende eisen wat betreft een appartement’ is daarmee ook gelijk beantwoord. 😉

Gietvloer appartement: hoe werkt het?

Een gietvloer in een appartement leggen, hoe werkt het? Het is belangrijk dat de ondervloer in goede staat is. Alleen wanneer de ondergrond volledig egaal, stofvrij en vetvrij is, kan er een strakke gietvloer gelegd worden. Indien nodig wordt de ondervloer geëgaliseerd óf machinaal opgeruwd. De eerste laag van de gietvloer bestaat uit een primer welke volledig samensmelt met de dekvloer. Daar komt een schraplaag bovenop, gevolgd door een gietlaag welke weer wordt afgelakt met een topcoating. En voilà!

Voordelen gietvloer appartement:
  • Een ruimte oogt groter door het strakke en naadloze eindresultaat;
  • Het is tijdloos en past bij alle interieurstijlen. Van modern tot landelijk en alles wat daartussenin zit;
  • Het is een zeer hygiënische vloer doordat er geen stof en vuil in de naden blijft hangen;
  • Door het gladde oppervlak is het heel eenvoudig schoon te maken;
  • Een gietvloer is vloeistofdicht. Je kunt een gietvloer dus ook gewoon dweilen;
  • Een gietvloer heeft een lange levensduur en is duurzaam in onderhoud.

Kortom, een gietvloer in een appartement is een goede investering! Wil je meer weten over gietvloeren, de verschillende opties bekijken of goed advies ontvangen? Kom dan eens langs in onze showroom in Apeldoorn! We helpen je graag en voorzien je direct van de juiste informatie.