decoratieve wandafwerking

Wil je een kamer of een specifieke wand tot leven te brengen? Het antwoord is: metallic! Een nieuwe trend op het gebied van decoratieve wandafwerking. Dit type wandafwerking kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals metaaldeeltjes, aluminiumfolie en zelfs bladgoud. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen. Als je op zoek bent naar een opvallende en verfijnde afwerking voor de wanden in je woning of bedrijfspand, dan is deze decoratieve wandafwerking zeker het overwegen waard!

Voordelen van metallic wandafwerkingen

  • Een groot voordeel van metallic wandafwerkingen is de luxueuze uitstraling. Het is een goede keuze voor wie op zoek is naar een verfijnde en elegante sfeer.
  • Metallic wandafwerkingen zijn zeer duurzaam en bestand tegen krassen, vlekken en beschadigingen.
  • Het is relatief gemakkelijk te onderhouden en te reinigen. Een zachte doek of stofzuiger met een zachte borstel is al voldoende om de wanden goed schoon te maken.
  • Door de reflecterende eigenschappen van deze decoratie wandafwerking creëer je in een handomdraai mooie schaduweffecten en lichtbrekingen die een ruimte nóg aantrekkelijker maken.
  • De decoratieve wandafwerking is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een matte of glanzende afwerking. En voor kleuren zoals klassiek zilver, glamorous goud, trendy koper, brons en roze tinten. Hierdoor zijn er tal van mogelijkheden om de wanden aan te passen aan je eigen stijl.

Toepassingen van metallic wandafwerkingen

Metallic wandafwerkingen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om een ruimte te transformeren. Eén van de meest populaire toepassingen is een accentwand. Door één muur in een ruimte te bedekken met een metallic afwerking, trek je de aandacht naar die specifieke muur. Je kunt op een eenvoudige manier een opvallend element toevoegen aan een ruimte. Metallic afwerkingen kunnen naast wanden ook worden gebruikt op plafonds en deuren.

Tips voor het onderhoud van deze decoratieve wandafwerking

Om de levensduur van metallic wandafwerking te verlengen is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Stof en vuil kunnen zich ophopen op het oppervlak van de wandafwerking. Dit kan de glans en de kleur van de wand beïnvloeden. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Gebruik een zachte doek of een stofzuiger met een zachte borstel om de wandafwerking schoon te maken en te onderhouden. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of schuurmiddelen die de afwerking kunnen beschadigen.

Andere soorten decoratieve wandafwerking bij O-design
  • Beton ciré wanden. Beton ciré is een zeer sterke afwerking voor wanden met een gepolijst of gewreven beton. Het is een waterafstotend betonstuc afkomstig uit Frankrijk, vandaar de Franse benaming. Dit type wandafwerking heeft de perfecte industriële betonlook die bij veel mensen zo ontzettend geliefd is. Het kan een stoere en koele uitstraling hebben, maar met de juiste styling kun je het juist ook erg warm en knus aankleden. Dit maakt deze afwerking ontzettend veelzijdig.
  • Italiaans stucwerk. Italiaans stucwerk is, zoals de naam doet vermoeden, een eeuwenoude siertechniek in de architectuur uit Italië. De meeste Italiaanse design wandafwerkingen zijn gemaakt op basis van kalkglazuur en polymeren en hebben natuurlijke en aardetinten. Italiaans stucwerk heeft een ontzettend sierlijke uitstraling, omdat het veelal vergeleken wordt met marmer. Het wordt handmatig aangebracht en krijgt een gewolkt effect, waardoor geen enkel gedeelte hetzelfde is.

Wil je meer weten over onze decoratieve wandafwerkingen, de verschillende opties bekijken of goed advies ontvangen? Kom dan eens langs in onze showroom in Apeldoorn! We helpen je graag en voorzien je direct van de juiste informatie.